fbpx
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

OKO SOKOLOVO KRITIČNO O SUĐENJU: Dvije sporne odluke Jadranskog derbija drugačije bi presudio

Autor: GIŠ

Mario Strahonja, poznato HTV-ovo Oko sokolovo danas je u emisiji Stadion komentirao odluke Batinića iz Jadranskog derbija, te nije dao prolaznu ocjenu odlukama glavnog suca susreta Rijeka Hajduk.

“Kod Umutovog gola vidljivo je da je vratar izgubio kontrolu lopte i u duhu igre, ja bih priznao taj gol, ali sudac Batinić se odlučio striktno držati slova na papiru tj. u pravilima stoji da je svaki kontakt u vratarevom prostoru, prekršaj za vratara”, rekao je Strahonja pa nastavio:

“Kod ove odluke nema VAR kontrole jer je Batinić dojavio u var sobu da je svjesno poništio taj gol držeći se striktno pravila. Mislim da bi bilo bolje da je priznao gol.”

I što se tiče penala za Rijeku Strahonja nije uvjeren u ispravnost glavnog suca:

“Gledajući snimku vidimo da penal nije suđen zbog ruke jer se jasno vidi da ovo nije kažnjiva ruka, penal je suđen vjerojatno nakon što mu je pomoćni sudac dojavio da je kasniji kontakt igrača Hajduka i Rijeke bio za najstrožu kaznu. Dosudio ga je nakon tri sekunde, što znači da mu je sugerirao pomoćnik”, rekao je Oko sokolovo pa zaključio:
Po meni ovdje se radi o mini udaranju, odnosno intenzitet nije dovoljan za penal, a i igrač Hajduka prije kontakta izbija loptu prije nego je došlo do kontakta. Dakle, Batinićeva odluka je prestroga.”

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.