OGLASIO SE BRAT NAJPOZNATIJEG BJEGUNCA: Zoran Mamić progovorio o utjecaju brata Zdravka na Dinamo

Autor: Dnevno.hr

Najbolji hrvatski klub, zagrebački Dinamo nedavno je prodao najpoželjnijeg igrača, a pred novinare je prvi put nakon dolaska na funkciju sportskog direktora ovoga ljeta stao Zoran Mamić. Mamić je za Gol.hr otkrio kakva će biti raspodjela novca od transfera Olma, ali i jesu li DORH i USKOK istraživali transfer.

”Veliku sezonu, odnosno polusezonu smo odigrali. Na našu žalost božica Fortuna se nije smilovala, ne znam kako bi to objasnio. Valjda je ono sa Šahtarom moralo biti, zato je i nogomet to što je”, rekao je Mamić.

Dani Olmo je, tvrdi Mamić,najveći Dinamov transfer u povijesti, zbog raznih bonusa i postotka od budućeg transfera. A novac ide samo na račun Dinama.

”Fiksna svota od 18,5 milijuna eura plaća se odjednom na Dinamov račun, pa idu bonusi. Treći dio je 20 posto od idućeg transfera. Što se tiče cijelog transfera, on sjeda na račun Dinama, nije još, ali će sjesti i od toga će biti samo plaćena normalna menadžerska komisija njegovim agentima.”

Zoran Mamić je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zbog malverzacija oko izvlačenja novca iz kluba.

Na pitanje oko nadgledanja USKOK-a i DORH-a odgovara na slijedeći način:

”Pa teško mi je reći, sigurno da oni vrebaju i prate. To je njihovo pravo, to njih morate pitati. Ne bojimo se toga, radimo onako kako moramo raditi. Sva dokumentacija koja bi eventualno bila zatražena bit će im dostavljena.”




Brat Zdravko je, priznaje, redovito na liniji.

”Ne trebam ja kriti, osim što smo braća, mi smo više od toga. Tako je od rođenja. Čuli smo se milijardu puta, analiziramo, kombiniramo.”

Dinamo ostaje ambiciozan.




”Želimo i dalje zadržati ekipu na okupu, sigurno je da ćemo je pojačati na ljeto”, zaključio je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.