Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

OČEKIVALI GA NA OTOKU, OSVANUO JE DRUGDJE: Mourinho iznenadio odlukom o novom klubu

Autor: I.K.

Nakon što ga se nedugo poslije otkaza u Tottenhamu povezivalo sa Celticom, Jose Mourinho ipak neće ostati u Velikoj Britaniji. Umjesto selidbe iz Londona u Glasgow, Mourinho odlazi s Otoka i nastavit će karijeru na poluotoku, onom Apeninskom, na klupi Rome.

Rimski klub objavio je da poznati portugalski trener stiže u glavni talijanski grad i preuzet će momčad po završetku sezone. Prvi zadatak bit će mu ostvariti više nego u sezoni koja traje, s Rominim skromnim sedmim mjestom u prvenstvu, s kojim je jedina utjeha odlazak u novu Uefinu Konferencijsku ligu.

No, Roma još nije sigurna da će tu sedmu poziciju i zadržati s obzirom na to da je osmoplasirani Sassouolo trenutno sa samo dva boda zaostatka.

Problemi su i financijski

Klub koji je u rezultatskoj krizi doveo je vrlo zvučnog trenera, a Mourinhov dolazak zanimljiv je i zbog toga što se u Italiji puno pisalo i o financijskoj krizi koja je uzdrmala Romu.

Ipak, očito je bilo dovoljno novca za Portugalčev dolazak. Hoće li Mourinho uspjeti podići momčad i povući je da napravi više nego u ovoj sezoni, pokazat će mjeseci pred nama.

Jedva čeka početak

Poznati portugalski trener je po objavi dolaska istaknuo da ga je na prihvaćanje ponude ponajprije potaknula strast Rominih navijača.

Mourinho je dodao i da jedva čeka početak na novom poslu, a prvi koraci dogodit će se u pripremama za novu sezonu. Sadašnju će na Rominoj klupi zaključiti Paulo Fonseca, još jedan portugalski trener.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.