Foto: Guliver/Claudio Santisteban

NOŽEM IŠAO NA ROĐAKA, A SAD PAO S TONOM KOKAINA!? Novi skandal bivšeg reprezentativca, teška robija mu prijeti

Autor: Ivor Krapac

Neki sportaši ne mogu se kloniti nevolja, pa i vrlo ozbiljnih, a u jednoj situaciji zbog koje se o njemu ovih dana piše, to s ozbiljnim optužbama na njegov račun vrijedi za Quincyja Promesa, 31-godišnjeg nekadašnjeg reprezentativca Nizozemske, koji je u klupskim vodama trenutno član Spartaka iz Moskve.

Promes se i dalje bavi nogometom, no kako govore optužbe protiv njega, u slobodno vrijeme bavi se i drugim stvarima. Obuhvaćen je optužnicom za sudjelovanje u krijumčarenju tone kokaina, točnije, sveukupno 1340 kilograma, u čemu mu je suradnik bio 31-godišnji muškarac u slučaju koji potječe iz siječnja 2020.

Dvojac je optužen da je u dva navrata krijumčario golemu količinu kokaina preko belgijske luke Antwerpen. Promes je zbog sudjelovanja u ovom nedjelu pod optužbom za trgovanje drogom, u slučaju kojim se bavi tužiteljstvo u Haagu.

Otprije poznat organima reda

Za nekadašnjeg nizozemskog reprezentativca, koji je u razdoblju od 2014. do preklani imao 50 nastupa u dresu svoje nacionalne momčadi, ovo nije prvi ovakav slučaj zbog kojeg organi reda znaju za njega. U ovom situaciji, radi se o krijumčarenju droge čija je vrijednost 75 milijuna eura, a ranije, u fokusu je bio zbog opasnosti za jednog svojeg rođaka dok je bio s nožem u rukama.

To se dogodilo tijekom ljeta 2020., kada je Promes bio optužen za napad nožem na rođaka, što je  javno negirao, no kasnije je snimanjem telefonskih razgovora ustanovljeno da je priznao kako je htio ubiti osobu na koju je krenuo.

U snimljenim telefonskim razgovorima zabilježene su i Promesove riječi kako ne može prihvatiti da netko krade od drugih članova obitelji, a niti postupanje s nedostatkom poštovanja prema članovima obitelji koje voli.




“Sretan je što više ne nosim vatreno oružje, stvar bi onda bila još ružnija”, bilo je još zabilježeno u snimljenim telefonskim razgovorima.

U Nizozemskoj je ranije ove godine bilo objavljeno da Promesu zbog ovog napada i pokušaja ubojstva prijeti dvije godine zatvora, a njegova žrtva koju je ranio ubodom nožem u nogu traži odštetu od milijun eura.

Sada su aktualne i druge, nove optužbe zbog kojih bi nizozemski nogometaš također mogao robijati dugo.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.