Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Novi potres u Hajduku, pala je ključna ostavka: ‘Odlazim, to je jedina opcija za mene’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

U ponedjeljak je Nadzorni odbor Hajduka smijenio Lukšu Jakobušića s pozicije predsjednika, a za njim je otišao i trener Mislav Karoglan. Najavili su u klubu kako sportski direktor Mindaugas Nikoličius ima njihovu podršku, ali Litavac je odlučio otići za svojim bivšim kolegama! Podnio je ostavku, što je klub na koncu i prihvatio.

“Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni. U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera.”

“Još je važnije na pozitivan način okončati procese koje sam započeo s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem, a prije svega se radi o procesima koji se tiču prijelaznog roka te izlaznih transfera koji mogu bitno utjecati na kratkoročnu budućnost kluba. Izuzetno držim do moralnih i profesionalnih vrijednosti, moja zadaća je te procese okončati u najboljem interesu za Hajduk, dat ću cijeloga sebe da tako i bude istom snagom i željom kao što sam radio cijeli svoj mandat”, rekao je Nikoličius.

Zahvalio na prilici

“Ovim putem želim istaknuti kako Klubu stojim na raspolaganju u svemu što bude bilo potrebno u prijelaznom i adaptacijskom periodu, a sve u cilju, interesu i na dobrobit Hajduka. Gospodinu Lukši Jakobušiću od srca zahvaljujem na prilici koju mi je dao, raditi u Klubu s ovakvom strašću, s ovakvom podrškom i ljubavi.”

“Predano smo radili sve ovo vrijeme s usponima i padovima kojih je bilo kao i u svakom klubu, ali ja ću na kraju pamtiti samo lijepe trenutke, pobjede, osvajanja kupova, slavlja, povijesni izlazni transferi, potpisivanja i predstavljanja igrača i osjećaja ponosa koji bi u tom trenutku bio prisutan. Bili smo dio nečeg iznimnog, velikog Kluba, još veće institucije i u skladu s tim smo se ponašali i odnosili. Hajduk živi vječno!”, zaključio je Nikoličius.

Nikoličius je već u ponedjeljak na svome Instagram profilu objavio znakovitu fotografiju sebe s Jakobušićem, ali bez popratnoga teksta.
Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.