Foto: Goran Mehkek / CROPIX, Ilustracija

NOVI NAVIJAČKI SKANDAL U HRVATSKOJ: Maskirani napadači krenuli u tučnjavu, pojavili se prvi detalji…

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nema mira na hrvatskoj navijačkoj sceni, ovog puta u vikendu u kojem se igra deveto kolo SuperSport HNL-a. U subotnjem programu na riječkoj Rujevici igraju Rijeka i Osijek, nakon toga u akciji će biti Gorica i Dinamo, a prije riječke utakmice koja će početi u 18:30 sati, došlo je do incidenta nakon što je autobus s navijačima Osijeka išao na gostovanje.

Kako je izvijestila Policijska uprava Brodsko-posavske županije, sve se dogodilo malo iza podneva dok su maskirani napadači krenuli na navijače Osijeka nakon što su navijači izašli iz autobusa na odmorištu autoceste A3 ‘Marsonia sjever’, u blizini Slavonskog Broda. U akciji je bila skupina od 20-ak maskiranih napadača, a stigla je reakcija policije koja je spriječila teži sukob.

Po prvim informacijama, nije bilo ozlijeđenih u ovom sukobu, ali posljedica ipak ima. U sukobu je bilo oštećeno jedno policijsko vozilo, a nakon što se situacija raščistila, još uvijek traje rasvjetljavanje svih okolnosti ovog napada.

Policija nastavlja s poslom

Autobus s navijačima Osijeka koji je išao prema Rijeci imao je policijsku pratnju, a nakon što je došlo do napada, reakcija je bila brza, što je spriječilo moguće teže posljedice za sudionike sukoba. Svi napadači još uvijek nisu pronađeni, a policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Navijači krenuli na važnu utakmicu

Osijekovi navijači su prilikom napada bili na putu na susret koji je posljednjih godina bio derbi u vrhu ljestvice, a sada je situacija da su i Osječani i Riječani u donjem dijelu ljestvice, Osijek na sedmoj poziciji, a Rijeka posljednja, tek na 10. mjestu, s pet prikupljenih bodova u sedam ovosezonskih nastupa u prvenstvu. Osječani imaju četiri boda više, ali i utakmicu više od Riječana.

Obje momčadi su na Rujevici s novim trenerima, Rijeka s iskusnim Talijanom Serseom Cosmijem, a Osijek s Austrijancem Reneom Pomsom, koji je bio prvi pomoćnik u stručnom stožeru nedavno otpuštenog Nenada Bjelice.

Pamte se prošlosezonske scene nakon derbija

Situacija s navijačima Osijeka podsjetila je na incident koji se dogodio na završetku prošle sezone, nakon derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru, kada su Hajdukovi navijači bili u sukobu s policijom na autocesti A1, u blizini odmorišta Desinec. Nakon tog sukoba, bilo je privedeno 42 odraslih i jedna maloljetna osoba, a krenule su brojne reakcije jer je, između ostalog, policija tada zapucala i iz vatrenog oružja. S navijačke strane, stizale su optužbe o brutalnoj reakciji policajaca, dok je policijski odgovor bio da nije bilo prekomjernog oslanjanja na prisilu, uz dodatak da su hici iz vatrenog oružja stigli kao reakcija na napad navijača, u znak upozorenja.




Zbivanja na Desincu se pamte, a bilo je napetosti na autocesti i nakon toga, s nedavnim zaustavljanjem prometa na autocesti A1 dok su Hajdukovi navijači išli u Osijek na tamošnju prvenstvenu utakmicu svojeg kluba, a Dinamovi navijači putovali su na ligaški susret u Šibeniku.

Tada se sve događalo kod odmorišta Jadova, a teže posljedice spriječila je policijska reakcija, kao što je bio slučaj i na putu Osijekovih navijača u Rijeku.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.