Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

NOVA STRANICA HAJDUKA I HNS-a: ‘Sada je na potezu Savez, odnosno predsjednik’

Autor:

Nedavno izabrani novi predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić u Zagrebu se susreo s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom, a njihov prvi susret bio je prilika da iznesu kako vide sadašnje odnose i buduću suradnju.

Bio je to sastanak koji je izazvao puno interesa, no konkretne stvari trebale bi stići s potezima koje će vući jedni i drugi, što je u osvrtu na sastanak sa Šukerom istaknuo Hajdukov predsjednik Jakobušić.

‘Upoznao sam predsjednika sa svime što tišti Hajduk godinama, kao i sa svojim pogledima na situaciju i općenito načinom na koji funkcionira. Sada je na potezu Savez, odnosno predsjednik’, rekao je Jakobušić o sastanku sa Šukerom, a prenijele su Sportske novosti.

‘Razgovarali smo otvoreno o puno širim temama nego ranije kada smo se gađali priopćenjima i zahtjevima. Moj fokus je Hajduk, tako će i biti, posebno u sljedećih godinu dana. Pratit ću kako radi HNS. Shvatite da sam ja novi u nogometu i da mi treba malo vremena da sve pohvatam. Gledat ću kako predsjednik s iskustvom radi i kako on reagira pa ću se tako i ja postaviti’, nastavio je novi predsjednik Hajduka.

‘Nismo ništa zahtijevali, samo smo razgovarali i prenijeli smo predsjedniku što nas tišti. On je dovoljno pametan da zna što nas muči’, dodao je Jakobušić, dotičući se i pitanja hoće li na utakmicama reprezentacije sjediti u loži HNS-a.
‘Neću, jer nismo u HNS-u. Ako nekad budem u tijelima HNS-a, onda ću biti gdje mi bude mjesto’, istaknuo je Hajdukov predsjednik.

Davor Šuker je nakon sastanka kazao da su teme razgovora bile brojne, kako one koje muče Hajduk i Dalmaciju, tako i one o kojima brine HNS. Među njima, tu su dolazeće utakmice hrvatske reprezentacije u sljedećoj godini u službenim natjecateljskim terminima koji bi mogli donijeti hrvatsko domaćinstvo na Poljudu.

Poljudski stadion bio je u mislima i Hajdukovom predsjedniku.
‘Ako će Poljud u sljedećih nekoliko godina biti primarni dom hrvatske nogometne reprezentacije s obzirom na stanje Maksimira, onda je logično da HNS uloži u infrastrukturu. Posebice tu mislim na novi travnjak’, rekao je Jakobušić, a prenijela su 24sata.

Među temama koje su bile spomenute na stastanku, tu je i želja predsjednika HNS-a da Hajduk bude što jači i što zastupljeniji u Savezu.

‘Bitno nam je da Hajduk bude jak i kompetitivan. HNS se neće uplitati u NS Splitsko-dalmatinske županije, sve ono što Hajduk mora pokazati kroz te institucije da dođe na skupštinu HNS-a je bitno i ja tu želim dati potporu Hajduku’, istaknuo je Šuker.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.