NOVA POBJEDA JAZZERA: Bogdanović pada, Utah drži kurs

Autor: J.V.H.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović živi svoje najljepše dane otkako je u Americi. Utah mu je pružila dom i ugovor vrijedan 73 milijuna dolara a Hrvat je odgovorio košarkom karijere.

Ipak, nakon visokog postotka šuta u listopadu i studenome (48,8 posto), u prosincu (37,2 posto) naš košarkaš pada s preciznošću.

Bogdanović je postigao 14 koševa i pridodao pet skokova. Iz igre je šutirao 4/13, trice 2/6, a slobodna bacanja 4/5 a Jazzeri su na kraju slavili u Orlandu 109:96 protiv domaćina.

Utah je u Orlandu došla do nevjerojatne 10. pobjede u posljednjih 11 utakmica i trenutno su druga momčad Sjeverozapadne Divizije (23 – 12).

Nakon utakmice novinari su pitali trenera Quina Snydera da komentira Bojanovu igru i utjecaj na momčad od dolaska u momčad.

“Dobro ga poznajem jer sam ga pratio još dok je bio u Europi, pa u Brooklynu, Washingtonu i Indiani. Uvijek je bio odličan protiv nas kad smo igrali s Indianom”, rekao je Snyder, a onda se osvrnuo na Bogdanovićeve igračke karakteristike.

“Kad vidiš da igrač pogađa izvana, normalno je da ga smatraš šuterom, ali on može zabiti na razne načine. Počeli smo ga više koristiti na postu, u igri leđima prema košu, odnosno on je sam sebe više počeo tako koristiti, a mi to pozdravljamo. Neće toga biti na svakoj utakmici, ali vrlo je svestran u napadu i ponosan u igri u obrani. Ali najveća stvar kod njega je to što je ubojica. Kažu da netko ima led u žilama. Ne znam kako to funkcionira, ali on ga ima. Ne boji se važnih trenutaka nego ih jedva čeka”, ispričao je Snyder.







Utah je s omjerom 23-12 na petome mjestu Zapada uz pobjedu manje i jedan poraz više od drugoplasiranog Denvera.

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.