Foto: Damir Krajac / CROPIX

NORVEŠKI MEDIJI BEZ MILOSTI: ‘Nespretni i nesposobni’

Autor: Mario Lacković

“Nespretni i nesposobni!”

Tako je norveški TV2 “pohvalio” igrače Rosenborga nakon prvih 90 minuta na Maksimiru koje Norvežani neće pamtiti po dobrome. Nastavili su dalje s analizom:

 “Martin Lundemo skrivio je nespretan penal nakon sedam minuta, a Even Hovland i Tore Reginiussen pridonijeli su Dinamovu golu u 28. minuti”, stoji u dodatku norveške TV-kuće u izvještaju sa zagrebačke utakmice nakon koje Norvežani mogu biti i zadovoljni s dva gola zaostatka uoči uzvrata na Lerkendalu.

Daglbadet je, pak, Rosenborgovu izvedbu u obrani prozvao užasnom.

“Tvrd orah kažnjen zbog nespretnosti”, stoji u naslovu.

NRK je potencirao ono očito.




“Težak zadatak za uzvrat nakon početka iz noćne more.”

Jedini je kakvu-takvu pohvalu dobio vjerojatno najbolji igrač Rosenborga, Nigerijac Samuel Adegbegra. On je zatresao prečku te donio nadu Norvežanima da se može nešto protiv čvrste Dinamove momčadi. Jedino je on pokazao europsku razinu. “Teško će norveški prvak u uzvratu pokazati da zaslužuje biti dio europske elite, pogotovo ako Dinamo zabije barem jedan gol. Tada će Rosenborgu trebati četiri, a nakon viđenog u Zagrebu, to će biti nemoguća misija.”

Nadamo se a će tako i biti.  Još jedan gol za potvrdu priče. Više nam ne treba.




Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.