FOTO: croatiaweek.com

ZVUČI NEVJEROJATNO: Uefa u Ligi prvaka dijeli dvije milijarde eura, za koliko će se izboriti Dinamo?

Autor: Andrija Kačić Karlin

Europska nogometna federacija (UEFA) ove sezone će sudionicima Lige prvaka podijeliti čak dvije milijarde eura, a Dinamo je već do sada zaradio oko 25 milijuna eura.

Dinamo je samo za plasman u natjecanje po skupinama zaradio 15.25 milijuna eura. Još oko osam milijuna eura dobit će na temelju klupskog koeficijenta stečenog u posljednjih 10 godina, a dodatna dva milijuna eura dobit će iz Uefina marketinškog fonda.

Dodajmo, kako su ‘modri’ ulaskom u Ligu prvaka osigurali i po tri milijuna kuna za svakog hrvatskog prvoligaša.

Hrvatski prvak će imati priliku dodatno napuniti blagajnu.

Pobjeda u skupini donosi 2.7 milijuna eura, a bod 900.000 eura. Prolaz u osminu finala vrijedan je 9.5 milijuna eura, četvrtfinale donosi 10.5, a polufinale 12 milijuna eura.

Ulazak u finale vrijedan je 15 milijuna, a naslov europskog prvaka vrijedan je 19 milijuna eura + 3.5 milijuna eura za nastup u europskom Superkupu, te još milijun za pobjedu u Superkupu.

Dinamo nastup u Ligi prvaka otvara u srijedu domaćom utakmicom protiv Atalante, a u skupini C su još Manchester City i Šahtar.




UEFA ove sezone očekuje zaradu od 3.2 milijarde eura. Sudionicima elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’ ide 2.04 milijarde eura, dok će klubovi Europske lige podijeliti ‘samo’ 510 milijuna eura.

Oko 300 milijuna eura su organizacijski i administrativni troškovi natjecanja, oko 227,5 milijuna eura izdvojit će se za solidarna plaćanja.

NOVČANE NAGRADE U LP
Pobjeda u skupini – 2.7 milijuna eura
Bod u skupini – 900.000 eura
Plasman u osminu finala – 9.5 milijuna eura
Plasman u četvrtfinale – 10.5 milijuna eura
Plasman u polufinale – 12 milijuna eura
Plasman u finale – 15 milijuna eura
Pobjeda u finalu – 19 milijuna eura (uz dodatnih 3.5 milijuna za nastup u Superkupu, te milijun za pobjedu)




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.