ŽDRIJEB ELITNOG NATJECANJA: Možete li vjerovati? Modrić protiv Cityja ima priliku osvetiti Dinamo!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ždrijeb nogometne Lige prvaka, koji je u ponedjeljak održan u Nyonu, već je u osmini finala spojio Real Madrid i Manchester City.

U Ligi prvaka Real Madrid i Manchester City sučelili su se u sezoni 2012./2013. u grupnoj fazi, kada je na kormilu Cityja bio Roberto Mancini, a na klupi Reala Jose Mourinho. Tada je Manchester City na domaćem terenu odigrao 1-1, a u Madridu je Real slavio s 3-2.

U sezoni 2015./2016., kada je Real otišao do kraja i osvojio naslov europskog prvaka, sastali su se u polufinalu. Prva utakmica u Manchesteru završila je 0-0, a u uzvratu je Real slavio s 1-0. Trener Reala tada je, baš kao i danas, bio Zinedine Zidane, dok je City vodio Manuel Pellegrini.

Od ostalih parova osmine finala po atraktivnosti se još ističu dvoboji Chelsea – Bayern, Atletico Madrid – Liverpool, te Borussia Dortmund – PSG.

Prve utakmice na rasporedu su 18., 19., 25. i 26. veljače, a uzvrati 10., 11., 17. i 18. ožujka 2020. godine.

Parovi osmine finala Lige prvaka:
Borussia Dortmund (Nje) – PSG (Fra)
Real Madrid (Špa) – Manchester City (Eng)
Atalanta (Ita) – Valencia (Špa)
Atletico Madrid (Špa) – Liverpool (Eng)
Chelsea (Eng) – Bayern (Nje)
Lyon (Fra) – Juventus (Ita)
Tottenham (Eng) – Leipzig (Nje)
Napoli (Ita) – Barcelona (Špa)




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.