ZAŠTO OPET ‘SJEČA GLAVA’ U HAJDUKU? Evo zbog čega je Vulić morao otići s Poljuda

Autor: HINA/B.H.

Predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj i i sportski direktor kluba Saša Bjelanović izjavili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako je raskid suradnje s dosadašnjim trenerom prve momčadi Zoranom Vulićem uslijedio nakon što je analizom ustanovljeno da nema napretka u igri,te je za njegovog nasljednika imenovan Siniša Oreščanin.

Klupu prve momčadi preuzet će Siniša Oreščanin, trener koji je do sada vodio Hajduk II.

“Ova odluka nije odnesena preko noći, analizirali smo igru i vidjeli smo da smjer u kojem se ide nije smjer koji smo očekivali te je logično rješenje bilo imenovanje Oreščanina,” rekao je Bjelanović.

Oreščanin je duže od dvije godine angažiran u Akademiji Hajduka te dobro poznaje situaciju u klubu i igrački kadar. Huljaj je rekao kako odluka o raskidu ugovora s Vulićem nije bila laka. “Odlučili smo se na takav potez jer svima nam je bilo jasno da se promjena u igri nije dogodila a nema se vremena za čekanje,” kazao je Huljaj.

Zamoljen za komentar medijskih napisa u kojim se problematizira način upravljanja Hajdukom te navodi kako se odluke u Hajduku donose u suradnji s udrugom Naš Hajduk i navijačkom skupinom Torcida, Huljaj je kazao kako Uprava kluba radi samostalno te da će rad Uprave i rezultati doprinijeti tomu da se promijeni takav imidž kluba u javnosti.

“Sve odluke donosimo samostalno uz odobrenje Nadzornog odbora u skladu sa Statutom kluba. Sve ćakule izvan toga su neistina i špekulacije,”kazao je Huljaj. Na upit kako komentira Vulićevu izjavu u kojoj je izrazio razočarenje smjenom te je izjavio kako je imenovanje Oreščanina za prvog trenera Hajduka pretvaranje tog kluba u “Dinamo 3” , Huljaj je kazao kako mu je žao zbog takvih izjava.

“Mogu razumijeti Vulića da je to rekao ‘na vruće’ i nećemo ga optuživati jer on je legenda Hajduka,” kazao je Huljaj.




Novi trener Hajduka Oreščanin, s kojim je potpisan dvogodišnji ugovor,istaknuo je kako će nastojati vratiti samopouzdanje momčadi.

“Igrački kadar je malo neizbalansiran ali postoje unutrašnje rezerve za napredak u igri momčadi. Prva i osnovna zadaća je podignuti samopouzdanje momčadi. Prvi razgovori bit će psihološke prirode. Ljudi nisu stijene. Mislim da dečki mogu bolje, da zaslužuju ipak malo bolje na bazi HNL-a. Morat ćete mi dati malo vremena da detektiram što ih koči. Ne želim odmah govoriti o svojim idejama i kako će izgledati momčad nakon mog dolaska, moram malo biti i diplomat” kazao je Oreščanin, koji će svoju utakmicu imati u subotu kod Rudeša.

“Doveden sam ovdje zbog tranzicijskog perioda i rezultatski se tu nema što gledati. Vrijeme je da se konačno počnu događati one stvari koje su zadane od onog trenutka kad sam došao u klub prije dvije godine. Cilj je da baza igrača koji čini prvu ekipu bude iz škole kluba i želim uključiti pet-šest igrača iz našeg omladinskog pogona”, kazao je novi trener Bijelih.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.