screemshot, HRT

ZAŠTO JE THOMPSON UOPĆE BIO U AUTOBUSU S VATRENIMA? Konačno smo doznali odgovor

Autor: A.P.

Zagreb se iskazao dočekom Vatrenima. Nema osobe na ovoj zemaljskoj kugli koja ne zna da je hrvatsku nogometnu reprezentaciju dočekalo više od pola milijuna ljudi. Nakon što su Vatreni sletjeli u Zračnu luku Franjo Tuđman i potom ušli u otvoreni bus satima su se vozili do Trga bana Josipa Jelačića. Mnogima je za oko zapeo jedan zanimljiv detalj, a to je da je s našim srebrnim momcima bio i pjevač Marko Perković Thompson, koji je na koncu i zapjevao na proslavi na Trgu. Thompson je za vijesti RTL televizije pojasnio kako je došlo do toga.

Perković je upitan kako je bilo na dočeku odma rekao da je teško složiti dojmove.

“Tolika emocija kod igrača i naroda koji je htio mahnuti i pozdraviti, doživio sam svašta, ali ovo još nisam”, rekao je. Naravno postavilo se i pitanje koje sve zanima, a to je tko ga je pozvao da bude u busu, rekao je da su ga zvali Dalić i Modrić.

“Oni su meni rekli da je želja svih igrača da putujem s njima do Trga. Ja sam ih pitao jeste li sigurni”, dodao je.

Upitan je li bilo trenutka u kojem je pomislio da je možda bolje da on nije tamo, ponovio je da je pitao igrače jesu li sigurni da žele da ide s njima.

“Rekli su molim te, dođi. Znam da ima nekih priča, zašto ja da, zašto ne. Ali njih nitko ne bi mogao odbiti. Nije vrijeme za negativnost”, rekao je Thompson.

Novinarka ga je tada upitala kako komentira negativne komentare, a posebno komentar u kojem je nazvan “fašističkim smećem”. Odgovorio je da to više govori o ljudima koji tako govore.




“Mislim da to sve govori o njima. Svatko ima pravo na izjavu ili komentar, ali mislim da nema pravo vrijeđati”, dodao je.

Thompson je upitan jesu li igrači tražili Čavoglave i bi li ih htio pjevati, rekao je da bi bilo puno više pjesama da je za to bilo prostora.

“Oni su meni napomenuli sve moje pjesme. Vida je pjevao jednu moju staru pjesmu dok je ulazio na binu, da je bilo još prostora, bilo bi više pjesama”, rekao je, a kada ga je novinarka upitala još jednom bi li pjevao Čavoglave da je bio drugi plan, odgovorio je da bi pjevao sve što bi oni tražili.




Na kraju je na pitanje je li ga bilo strah od mogućih fašističkih poruka odgovorio kako mu to nije bilo na kraj pameti.

“Nikada to naši navijači nisu radili, vidjeli ste koliko je dostojanstva bilo”, rekao je.

 

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.