Foto: GuliverImage

ZASITIO SE HRVATSKE I TRAŽI NEKI NOVI IZAZOV? Što će biti s trenerom koji je prodrmao Dinamo, ali i cijelu ligu

Autor: Dnevno.hr/I.L

Osijek je ove sezone puno očekivao, ali malo je dobio. Nadali su se barem jednom trofeju na kraju su ostali bez oba. Prvenstvo su izgubili nakon poraza od Rijeke, a onda su uslijedili remi protiv Istre i nokaut protiv Dinama.

Rijeka ih je dobila i u kupu u onoj spektakularnoj utakmici na Rujevici. Baš zbog ne osvajanja trofeja puno toga se sada stavlja na teret Nenada Bjelice. Prošle sezone je preuzeo klupu početkom rujna. Značilo je to početak nove povijesti za klub sa Drave. Iznenadio je mnoge tim potezom jer nakon uspješne avanture s Dinamom imao je puno europskih ponuda, ali odabrao je rodni Osijek. Iz dva razloga: dokazivanje i osveta.

U trenutku kada je potpisao za Dinamo navijači Osijeka proglasili su ga izdajicom iako je možda i najbolji igrač kluba od kada je samostalne Hrvatske. Želja za isprikom i potreba da napravi rezultat sa svojim klubom i u rodnom gradu sigurno je bila jača od zova Europe. Drugi razlog je nedovršen posao s Dinamom. Prije dolaska Bjelice Dinamo je bio potpuno nebitan faktor u Europi izuzev par senzacija poput one pobjede nad Arsenalom. Već u njegovoj prvoj sezoni Modri su nakon gotovo 50 godina prezimili, a sljedeće godine igraju sjajno u skupini Lige prvaka, ali je falilo sreće za novo proljeće. Dva puta dominantno je uzeo prvenstvo, ali sve to nije bil dovoljno da ostane u klubu. Dobio je otkaz, bez nekog posebnog razloga, te u suzama napustio klub. Došao je u Osijek s ciljem da se osvati upravi Dinama.

Puno nesreće u jednoj sezoni

U prvoj sezoni bio je odličan. Osijek je po prvi put u povijesti kluba došao do drugog mjesta, a Bjelica je složio ekipu koja je pokazala da ima glavu i rep. Međutim ove sezone nije bilo sreće. Neočekivan pad forme. ozlijede i kiksevi koštali su ih boljeg plasmana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK Osijek (@nkosijek)




Ispadanje od Bugara u Europi iznenadilo je mnoge, ali o tome nije se puno pričalo nego se nastavilo raditi za sezonu. Dva velika transfera bili su Mierez i Nejašmić. Mierez koji je bio najbolji strijelac lige sezonu ranije kao posuđeni igrač postao je i službeno Osijekov i onda se ugasio. Nejašmić je talentirani hajdukovac koji se ove sezone sjajno razvio na Dravi, a Osijek ga je i službeno kupio.

Mierezovo gašenje sigurno je jedan od ključnih problema za Osijek. Njegovih 20 i kusur golova iz prošle sezone nitko nije zamijenio. Svjestan je toga i Bjelica. Davao je Argentincu puno šansi, ali golova nije bilo. Pa je u pomoć pozvao Caktaša. Nekada Hajdukov as došao je na zimu i brzo se prometnuo u glavnog strijelca ekipe, Caktaš je s 5 golova nakon zime najbolji strijelac Osijeka ove sezone (5 ima i Žaper).




Upario je Bjelica Caktaša i Lovrića, probudio se Mance, dobili su Dinamo, a onda se ozlijedio Mile Škorić. Kapetan i vođa Osijeka ozlijedio se u ključnim trenutcima ove sezone. Bez njega Osijek je izgubio kompas. Iako Bjelica nikad nije tvrdio da je to bio njihov problem. Svojim izjavama Bjelica je redovito provocirao sve i živcirao ih. Svjestan da će se pričati o njemu, a ne o igračima s kojih je tako maknuo pritisak.

Foto: Marko Mrkonjic/CROPIX

Svađao se i s upravom za koju je rekao da ne radi dobar posao. Vršio je tako pritisak na njih jer ponovno je bio svjestan svega što radi. Navijači će stati na njegovu stranu kao legenda kluba, a ne podržati mađarsku upravu koja. Dobit će tako što želi.

Što želi Nenad Bjelica? Duplu krunu. To je sigurno. Ako ne ode u Italiju, kako se intenzivno piše zadnjih dana. Možda i nije nemoguć scenarij za Bjelicu koji se možda i zasitio Hrvatske…

Autor:Dnevno.hr/I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.