ZAMALO TRAGEDIJA NA MAKSIMIRU! Stadion se raspada! Ogroman komad stakla pao među ljude

Autor: Bruno Herljević

Stanje maksimirskog stadiona je, čini se, u katastrofalnu stanju. U ponedjeljak je s Dinamova stadiona pao ogroman komad stakla i to dok je oko stadiona bilo puno prolaznika. Izgleda kao da je sa stadiona otpao neki veći prozor sa zapadne tribine.

Na svu srećum ozlijeđenih niej bilo, ali da je nekome taj komad stakla pao na glavu, posljednice bi možda bile i fatalne. Inače, podno donjeg dijela zapadne maksimirske tribine postavljena je zaštitna mreža duga oko sto metara i široka oko osam. Riječ je o kombinaciji žice i mreže, a ona služi kako bi spriječila da komadi tribine padaju po posjetiteljima.

Zašto su postavili žice oko tribine, iz Dinama su objasnili ovako…

“Dinamo je samoinicijativno i vlastitim sredstvima financirao postavljanje zaštitne žičane mreže ispod tribine zapad. Povod za taj postupak bio je slučaj otpadanja dijela betonskog bloka podnožja tribine, kojom prigodom je oštećen osobni automobil u vlasništvu djelatnika Dinama. Ovom investicijom spriječili smo buduće slične događaje, u cilju zaštite života naših djelatnika, navijača i drugih korisnika stadiona Maksimir kao i njihove imovine”, pojasnili su iz Dinama.

Usput ćemo kazati kako za ovo doba godine nije neuobičajeno da otpadaju djelovi zgrada po Zagrebu, dakako otpadaju s onih trošnih zgrada ili, eto, stadiona u raspadnom stanju. Događa se to zbog učestalih promjena vremena, jakih kiša kao i zbog naglih promjena u tempeaturi, jasno, događa se kod prastarih i dotrajalih zgrada. I, eto, s Maksimira. Zašto je prozor otpao, probat ćemo nagađati i reći da je zbog jakog vjetra i nevremena koje je pogodilo Zagreb u ponedjeljak u poslijepodnevnim i večernjim satima. Možda da uz mreže i vjetrobran postave?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.