‘Zajedno za Dinamo’ za restrukturiranje i transparentnost

Autor: hina

Na tribini se okupilo petstotinjak ljudi, među kojima i bivši igrači Zlatko Škorić, Goran Vlaović i Silvio Marić, bivši dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković, te Boško Lozica u ime Gradskog ureda za šport i obrazovanje. Mamić nije došao.

Raspravom o budućnosti NK Dinama danas je u kinu Mosor predstavljena građanska inicijativa “Zajedno za Dinamo” koja se zauzima za transparentniji način upravljanja najpopularnijim zagrebačkim nogometnim klubom.

Na tribini se okupilo petstotinjak ljudi, među kojima i bivši igrači Zlatko Škorić, Goran Vlaović i Silvio Marić, bivši dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković, te Boško Lozica u ime Gradskog ureda za šport i obrazovanje. Čelnici Dinamo i drugi put se nisu odazvali pozivu.

Glavna tema tribine bila je restrukturiranje kluba, a predstavljeno je nekoliko uspješnih modela koji su provedeni diljem svijeta. Organizatori su istaknuli da nisu ni protiv privatizacije, ali kao najprihvatljiviji model smatraju udruge građana u kojima članovi kluba između ostalog imaju i pravo glasa na izborima za predsjednika kluba.

– Smatram kako treba nema razloga da se ovoj inicijativi ne pruži podrška – naglasio je bivši napadač hrvatske reprezentacije i Dinama Goran Vlaović, dok je bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković naglasio kako se moraju poštovati pravni propisi po pitanju ustroja i djelovanja NK Dinama.

– Dinamo ima preveliku tradiciju, nije bilo kakva udruga, već institucija iza koje stoji više od milijun simpatizera – naglasio je Brleković.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.