Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zajec o izborima u Dinamu: ‘Ja sam uvijek bio u životu uz navijače, a Boban može pomoći klubu’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Došao je i taj dan. 2. ožujka Dinamo će imati povijesne demokratske izbore. Glavni favoriti su “Dinamovo proljeće” lista koju predvodi legendarni Velimir Zajec predvodnik proljeća iz 1982. tada kao igrač.

“Kada su mi se javili predstavnici navijača i objasnili situaciju, predstavili kvalitetni tim ljudi koji žele na listi “Dinamovo proljeće” te viziju i ideju programa, nije trebalo puno da se zaintrigiram. Problem je naravno bilo što u Ateni imam obitelj, život i tu je bilo najviše razmišljanja što napraviti” govori za Index o povratku u hrvatski nogomet.

Zašto baš lista “Dinamovo proljeće”: “Ja sam uvijek bio u životu uz navijače, davao sam Boysima prve prostorije u klubu, borili smo se protiv preimenovanja – navijač Ćos, koji je tad bio ispred BBB-a, poduzetnik Baotić i drugi. Na kraju, oni su se i izborili za ovaj statut i sada žele da on ne bude slovo na papiru i to mi je bilo jako važno.”

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Velike promjene

Stanje u Dinamu” Vesele me pune tribine, odlična atmosfera, pobjede, plasmani u Europi. I to je dobro. Iznutra nemam pravu sliku o klubu, svašta se tu priča. Ali vidim da postoji jedna stihija u organizaciji i tu vidim s ovim ljudima s liste Dinamovo proljeće priliku za napredovanje. Želim da se u klubu jasno zna tko što radi, da se svatko koristi tamo gdje može dati najbolje od sebe za klub, ali i da se zna tko je kome nadređen. Prošao sam slično u Panathinaikosu 2003. godine, kada je isto organizacijski klub bio kao na Starom placu na Britancu.”

O Jakiroviću: “Nisam pobornik naglih promjena. Mislim da brzo trošimo trenere općenito. Recimo, Bišćana se po meni prebrzo potrošilo, a znam ga koliki je dinamovac, ali i koliko radi na svom obrazovanju i želi biti još bolji trener. Ali to je prošlost i sada je trener Jakirović kojem treba mir. Treba jasno obraniti trenera, pokazati i navijačima i momčadi da on ima povjerenje i kredit da radi.”

O Barišiću: “Poštujem Mirka Barišića, znam koliko je puno pomogao Dinamu. Ali vjerujem da treba nove krvi u klubu, a ovi dečki s liste su ti koji mogu napraviti zaokret i dignuti Dinamo u višu brzinu. Imaju znanje, volju i mogu pomoći. Vidimo ovih par kola i utakmica koliko malo fali da se okrenu trendovi u Dinamu na bolje i to je ono što Dinamu sada treba, nova snaga, nova svježa krv.”

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Privatizacija Dinama: “Poznato je da sam ja zagovarao jedan drugačiji model koji ima jednog vlasnika. Na neki način to je bio i slučaj u Dinamu sa starim statutom. Sada je izglasan novi statut i ja njega poštujem. Ne samo da statut daje članovima Dinama priliku da izaberu kvalitetne ljude u vodstvo kluba već on jasno propisuje u kojem je scenariju moguća privatizacija kluba, a to je referendum svih članova.”
Za kraj komentirao je Bobana: “Zvone sigurno može pomoći klubu, ali odluka je na njemu. Hvala mu na podršci, čuli smo se nekoliko puta. Vrata su mu otvorena. Kao i svima koji su stjecali iskustvo u klubovima diljem Europe i svijeta i žele se pridružiti i izabrati proljeće u Dinamu.”

Hrvat, Srbin i Musliman drmali Jugoslavijom: Čuvena trojka se raspala nakon neobične situacije
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.