Foto: Marko Prpic/PIXSELL

‘ZABORAVLJENI’ VATRENI NADA SE POVRATKU! ‘Ako ovako nastavim, poziv će stići’

Autor: J.Č

‘Zaboravljeni’ reprezentativac Hrvatske, Marko Pjaca, u petak je zabio pobjednički pogodak za svoj Torino u susretu 4. kola talijanske lige protiv Sassuola. U igru je ušao u 77. minuti umjesto još jednog Hrvata – Josipa Brekala.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marko Pjaca (@markopjacaofficial)

Naime, devet mjeseci je prošlo od zadnjeg Pjacinog pogotka u Seriji A, a tada je još nosio dres Genoe.

“Odličan je osjećaj zabiti pogotovo jer je bio pobjedonosni odnosno jer je vrijedio sva tri boda. To je ipak najvažnije”, počeo je Pjaca.




26-godišnji Zagrepčanin bio je najveći izlazni transfer iz HNL-a, a cifra je iznosila čak 18 milijuna eura. Mnogi su mu tada predviđali svijetlu budućnost te ga uspoređivali s najvećim nogometnim zvijezdama. Sjetimo se samo što je napravio u deset minuta protiv Portugala na Europskom prvenstvu 2016, tko zna što bi bilo da je dobio poluvrijeme ili barem pola sata…Nakon potpisa za Juventus stvari kreću nizbrdo, Pjaca je proveo više vremena izvan terena nego na njemu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Marko Pjaca (@markopjacaofficial)

S ozljedama i posljedičnim padom forme, ‘Stara dama’ ga je slala na posudbe u Schalke 04, Fiorentinu, Anderlecht, Genou te sada u Torino kod sunarodnjaka Ivana Jurića.

“Moram priznati da sam se dobro snašao i ubrzo prilagodio na sve. Pomoglo mi je što sam ostao u istoj zemlji pa čak i gradu. Prihvatili su me odlično, a s trenerom Jurićem imam vrlo dobar odnos i vjerujem da ćemo s vremenom rasti”, nastavio je Pjaca za Sportske novosti.

Uz ostanak u istoj zemlji i gradu, zasigurno mu je u prilagodbi pomogla i činjenica da kraj sebe u klubu ima još dva Hrvata, trenera Jurića i Brekala.

“Josip je odličan igrač i pravo je pojačanje. U klubovima sam uvijek imao nekog Hrvata, tako da sam sretan što je stigao. Pošto je prvi put na talijanskom poluotoku, pomoći ću mu s jezikom i procesom prilagodbe”, rekao je bivši Vatreni o sadašnjem.

Marko Pjaca je zadnju utakmicu za nacionalnu vrstu odigrao prije skoro tri godine. Dug je to vremenski period, ali Pjaca je još mlad te se zasigurno opet jednoga dana vidi u reprezentaciji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marko Pjaca (@markopjacaofficial)

“Ne bih bio sportaš da se ne vidim, odnosno, da ne vjerujem u sebe. A vrsta je vrh, imao sam privilegiju osjetiti tu čast i naravno da vjerujem da ću opet biti tamo. Ozljede su prošlost i sada je sve na meni. Ako nastavim s ovakvom igrom i golovima, doći će i to”, komentirao je.

Za Torino je ove sezone nastupio četiri puta, dva puta od početka i dva puta s klupe.

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.