Wikipedia: Robert Prosinečki – trener Crvene zvezde

Autor: hina

Srbijanski list 'Blic', pozivajući se na krugove bliske upravi Crvene zvezde, navodi da je Prosinečki postigao u utorak navečer dogovor sa čelnicima kluba oko preuzimanja prve momčadi.

Srbijanska novinska agencija “Beta” objavila je u srijedu da je “bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki na korak od preuzimanja funkcije trenera Crvene zvezde”, te da je Zvezda načelno dogovorila suradnju sa Prosinečkim i da bi se u četvrtak trebali utvrditi posljednji detalji ugovora.

Prosinečki: U četvrtak stižem u Beograd

Robert Prosinečki preuzima kormilo Crvene Zvezde!

Ćiro Blažević: Prosinečki će u Zvezdi dokazati svoj trenerski talent!

‘Beta’ navodi da bi odluku o postavljanju Prosinečkog za trenera u četvrtak u popodnevnim satima trebao potvrditi Upravni odbor Crvene zvezde, a službeno predstavljanje najvjerojatnije će biti održano u petak.

Srbijanski list ‘Blic’, pozivajući se na krugove bliske upravi Crvene zvezde, navodi da je Prosinečki postigao u utorak navečer dogovor sa čelnicima kluba oko preuzimanja prve momčadi.

Crvena zvezda je u utorak ostala bez trenera nakon što je raskinuta suradnja sa Aleksandrom Kristićem, a ‘Blic’ navodi da je Prosinečki proteklog vikenda bio u Beogradu na prvenstvenoj utakmici Crvena zvezda – Vojvodina (2:2), te da su tada počela prva ‘šuškanja o tome da će naslijediti Kristića’.




Beogradski list ‘Press’ ističe da im je ‘izvor iz samog vrha rukovodstva Crvene zvezde potvrdio da je dogovor postignut i da će svečana promocija Prosinečkog na Marakani biti održana u četvrtak’.

‘Pregovori su brzo zaključeni na obostrano zadovoljstvo. Prosinečki će u Zvezdi raditi za oko 100.000 eura godišnje, a u slučaju uspjeha imat će bogate premije. Njegov prvi pomoćnik bit će Gordan Ciprić. Riječ je o njegovom dugogodišnjem prijatelju i stručnjaku koji je radio u nekoliko hrvatskih i inozemnih klubova’, kazao je za “Press” neimenovani izvor iz vrha rukovodstva Crvene zvezde.

Hrvatski sportski dnevnik ‘Sportplus’ u srijedu je objavio da je Prosinečki izjavio da su ga u utorak iz Zvezde zvali i da su željeli konkretnije popričati o preuzimanju trenerske funkcije.




– Moralno sam odgovoran samo svojoj obitelji. Znam da će razni ljudi svašta pričati, ali… Ne može se, isto tako, zenemariti činjenica da sam u tom klubu igrao u jednoj važnoj fazi svoje karijere – izjavio je Prosinečki za ‘Sportplus’.

Zanimljivo je da je na engleskom izdanju Wikipedije već objavljeno da je novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

U posljednjih deset godina Zvezda je promijenila čak 15 trenera, a u posljednje tri godine devet trenera. Na trenerskoj klupi Zvezde u tom su razdoblju bili Walter Zenga, Zdenek Zeman, Dušan Bajević, Ljupko Petrović (s kojim su osvojili naslov europskih prvaka 1991.), te Milovan Rajevac (koji je odevo Ganu do četvrtfinala SP u Južnoj Africi).

Nakon 15 kola nogometnog prvenstva Srbije vodeći je Partizan sa 40 bodova, a slijedi Crvena Zvezda sa 35.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.