Vukušić u sudačkoj nadoknadi potopio Anderlecht

Autor: Goran Roknić

U 2. kolu Europa lige hrvatski predstavnik Hajduk na svome će Poljudu dočekati Anderlecht. Oba kluba su izgubila prve dvoboje, pa će večeras loviti svoje prve bodove u ovogodišnjem natjecanju.

U 2. kolu Europa lige hrvatski predstavnik Hajduk na svome će Poljudu dočekati Anderlecht. Oba kluba su izgubila prve dvoboje, pa će večeras loviti svoje prve bodove u ovogodišnjem natjecanju.

Saznajte sve rezultate Europa lige

Brutalno spuštanje na zemlju! Zalutali metak srušio ‘europski’ Dinamo

VIDEO: Vukušiću Ante, sinjski dijamante!

Nije samo sreća ima nešto i u ‘šjor Špaci’

Brkljača: Odigrali smo najlošiju utakmicu sezone, zato je pobjeda toliko slatka!

Sastavi:




Hajduk: Subašić, Maloča, Vejić, J. Buljat, Strinić, M. Ljubičić, Brkljača, Tomasov, Ibričić, An. Sharbini, Vukušić

Anderlecht: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Kouyate, Biglia, Mareček, Polak, Boussoufa, Suarez

1. POLUVRIJEME:




U 6. minuti iz slobodnog udarca zaprijetio je Senijad Ibričić. Loptu nespretno boksa Proto, ali nitko od igrača Hajduka nije bio spreman pospremiti ju u mrežu.

Nakon gotovo dvadesetominutne jalove opsade Protova gola, sijevnula je kontra Anderlechta u 18. minuti. Boussoufa je povukao po desnoj strani, prošao pored Strinića te potom ubacio oštru loptu za Polaka. Međutim, prije Anderlechtovog napadača na toj je lopti bio domaći vratar Subašić.

Novi drhtaj straha proširio se prepunim Poljudom u 27. minuti. Polak je poslao sjajnu dijagonalnu loptu za Marečeka, ali na sreću po Hajduka njegov udarac odlazi samo u gol aut.

Anderlecht se othrvao početnom naletu Splićana i sad polako preuzima inicijativu. U 34. minuti po lijevoj je strani prošao Suarez, te opalio s ruba šesnaesterca. Subašić se ispružio koliko je dug i širok, no na sreću nije bilo potrebe za njegovom intervencijom jer je lopta prohujala pored vratnice.

U 44. minuti konačno jedna prilika za Splićane. Na polovici terena anas Sharbini sjajnom se fintom oslobodio svog čuvaqra, te potom iz prve vanjskom špicom poslao dijagonalu u kazneni prostor Anderlechta. Na žalost brži od Vukušića bio je Mazuch koji glavom čisti ispred Prota.

2. POLUVRIJEME:

Nema izmjena na početku nastavka. U 48. minuti Boussoufa je nabacio u kazneni prostor, ali Suarez glavom tuče preko gola vratara Subašića.

Najbolju priliku na utakmici u 58. minuti nije iskoristio Vukušić. Sharbini je povukao po sredini, dao za Strinića u prostor, a ovaj nalazi Vukušića na pet metara. Nažalost prvi strijelac Hajduka promašio je prazan gol s pet metara.

U 60. minuti Ibričić iz slobodnog udarca s tridesetak metara iskosa gađa mrežu Anderlechta. Nažalost Ibro je pogodio tek vanjski dio mreže.

U 76. minuti Vejić radi nepotrebni prekršaj na samom rubu šesnaesterca, ali srećom Boussoufa je neprecizan iz slobodnog udarca.

U 90. minuti, nakon velike greška Anderlechtove obrane, Ljubičić se našao u prilici i tukao prema golu protivnika, no Proto je bio spreman i odbio to u korner. Ibričić izvodi udarac udarac iz kuta, a Maloča tuče po golu, ali netko blokira taj udarac.

GOOOOOOOL, 95. minuta – kada se već čekao sučev posljednji zvižduk Vukušić je zabio za pobjedu. Dugu loptu prema naprijed odigrao je Maloča, a nakon greške Anderlechtove obrane Vukušić se našao sam pred Protom i neobranjivo pogodio za veliku pobjedu Splićana.

Autor:Goran Roknić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.