Photo: Igor Kralj/PIXSELL

VRSALJKO BRUTALNO POKOPAO BAHATE ENGLEZE: Jednom rečenicom uzvratio je za sva ponižavanja

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska je u dramatičnoj utakmici polufinala Svjetskog prvenstva nadigrala Englesku s 2:1 i plasirala se u finale gdje ih čeka Francuska u nedjelju u 17 sati.

Engleska je povela u 5. minuti golom Kierana Trippiera, a Perišić je izjednačio u 68. minuti da bi Mario Mandžukić u 109. minuti zabio za slavlje. Jedan od apsolutnih junaka utakmice bio je Vrsaljko koji je igrao načet ozlijedom, ali na kraju je odradio 120 minuta i još je asistirao za 1:1 Perišiću.

Nakon utakmice dao je sjajnu izjavu u kojoj je vratio Englezima za svo podcjenivanje i omalovažavanje koje su Hrvati trpili uoči utakmice.

“Kad podcijeniš nekoga, to ti se najčešće vrati, a to se dogodilo i danas. Nismo se obazirali na to što Englezi pišu i najavljuju. Ja uvijek kažem ‘izađi na teren pa onda pričaj’. Mi smo u finalu, a oni mogu na sunčanje ako žele”, rekao je Šime nakon utakmice.

“Pričalo se da ovo nije Engleska koja nabija lopte i preskače igru, ali kad smo mi krenuli u pritisak koji smo uvježbavali cijeli tjedan, onda se pokazalo da je to ipak stara Engleska. Fizički smo bili spremniji, imali smo volju i htijenje. Nakon što smo primili gol bili smo bolji i bilo je pitanje vremena kad ćemo zabiti. Ova reprezentacija ima karakter. Mi živimo jedna za drugoga i željeli smo dati 300 posto u ovoj utakmici pa da si ništa ne možemo zamjeriti. I kad imaš takav pristup i svu onu podršku iza sebe, onda pokažeš zube”, naglasio je Vrsaljko.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.