Foto: Dave Howarth/Guliverimage

VRIJEĐAO HOMOSEKSUALCE I IZAZVAO PREKID SNIMANJA: ‘Hajde da pričamo o njima’, slijedio je težak incident

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Veliko svjetsko natjecanje ide u egzotiku, vrući Katar će usred zime ugostiti nogometno Svjetsko prvenstvo, a prije nego počne, nije sve raširenih ruku dočekao jedan domaći predstavnik – iako bi mu to trebalo biti u opisu posla jer nosi titulu ambasadora SP-a.

Skandal je izazvao domaći dužnosnik Khalid Salman, približavajući vlastite poglede na istospolnu ljubav. Salman je to napravio u razgovoru za njemački ZDF, bez ustručavanja pred kamerama nakon što je skrenuo na temu raznolikosti koju će Katar dočekati s dolaskom sudionika i pratitelja SP-a.

“Hajde da pričamo o homoseksualcima”, rekao je ambasador velikog turnira u Katru, nastavljajući s riječima da je istospolna ljubav u islamu zabranjena stvar. Slijedio je i težak napad.

Snimanje prekinuto

“Zašto je to zabranjeno? Zbog toga što je homoseksualizam mentalni poremećaj”, šokirao je predstavnik SP-a svojim riječima, a nakon toga, snimanje je prekinuto jer se umiješao medijski djelatnik iz organizacije velikog turnira u Katru.

Ove riječi brzo su izazvale osude, a prednjače one iz Njemačke, čija je televizija snimala sporni razgovor. Protiv istupa ambasadora SP-a istupila je i njemačka vlada, osuđujući ono što je Khalid Salman izrekao, a njemački ministar unutarnjih poslova bio je kratak, nazivajući takav stav – užasnim.

FIFA još nije zauzela službeni stav, koliko se do sada zna, možda držeći se vlastitog stava da se nogomet ne uvlači u ideološke i političke bitke, što su istaknuli nedavno.




Na ovaj istup su u Njemačkoj reagirali i navijači Bayerna, s porukom katarskom dužnosniku da se j**e nakon što su odjeknule njegove riječi.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.