(VIDEO/FOTO) SLUŽBENO JE: U stravičnoj nesreći kolumbijskog zrakopolova poginulo 76 ljudi, tek pet je preživjelo!

Autor: Bruno Herljević

U zrakoplovu se nalazila 81 osoba, a većinu putnika činila je momčad i tehičko osoblje brazilskog nogometnog kluba Chapecoensea te novinari.

Jaka kiša i nevrijeme zaustavili su potragu za preživjelima na mjestu nesreće i pada zrakoplova nedaleko od kolumbijskog grada Medelina, a najnovije informacije su kako spasioci moraju nositi žrtve na rukama jer je teren izrazito neprohodan. U zrakoplovu se nalazila 81 osoba, a većinu putnika činila je momčad i tehičko osoblje brazilskog nogometnog kluba Chapecoensea te novinari. Nažalost, preživjelo je samo njih šestero, stoji u policijskom izvještaju.

Pola sata nakon službenog policijskog izvještaja još jedan ozlijeđeni podlegao je ozljedama, liječnici u ga ipak nisu uspjeli spasiti.

“Izvukli smo šest preživjelih iz aviona, ali jedna od tih osoba preminula je u bolnici. Ostali putnici i članovi posade umrli su prilikom pada. Ukupno je 76 mrtvih i pet preživjelih”, izjavio je Regionalni šef policije Jose Gerardo Acevedo.

Od preživjelih, identificirani su igrači Danilo, Alan Ruschel i Jackson Follmann, stjuardesa Jimena, jedan član posade i novinar Rafael Henzel. Brazilski mediji pak tvrde kako su u zrakoplovu bili i brazilski novinari, njih čak 21.


(VIDEO) IMA PREŽIVJELIH U ZRAKOPLOVNOJ NESREĆI: Prvi je u bolnicu stigao brazilski nogometaš, ozljede su stravične!

(FOTO) Srušio se zrakoplov u kojem je bila cijela brazilska nogometna momčad: Ovo je njihova posljednja fotografija!


Nesreća se dogodila pedesetak kilometara od Medellina gdje je tragično stradala momčad u srijedu trebala igrati u Copa Sudamericani protiv Atletico Nacionala.




Snimke izvlačenja objavio je lokalni medij…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.