VIDEO: Vatreno krštenje Roberta Prosinečkog, Partizan isprašio Zvezdu s 2:0

Autor: G.R.

Na koncu možemo reći kako je Partizan zasluženo slavio, premda je Zvezda zaslužila postići barem jedan pogodak. Ovako, Prosinečkom i njegovim igračima trebati će pravo malo čudo da na Marakani sustignu zaostatak od dva gola.

Nakon tri pobjede u prvenstvu, Robert Prosinečki doživio je svoj prvi poraz kao trener beogradske Crvene zvezde. Dogodilo se to u prvoj utakmici polufinale Kupa Srbije, a protivnik je bio najgori mogući – najljući rival Partizan.

Kao što je i najavljivao Robert je Prosinečki na travnjak izveo jednu agresivnu, napadačkom nogometu sklonu Crvenu zvezdu, ali igračima kluba s Marakane dogodio se najgori mogući scenarij. Na samom početku utakmice, u 3. minuti Partizan je došao u vodstvo bez da je stvorio priliku. Dakle, s 40-ak metara silovito je tukao Smiljanić, a njegovu loptu glavom je u protivničku mrežu skrenuo ganski napadač u dresu crno-bijelih Prince Tagoe.

Nakon tog pogotka na travnjaku je igrala samo jedna momčad – Crvena zvezda, ali Koroman, Borha i na koncu Kaluđerović nisu namjestili svoje nišanske sprave pa je mreža domaćeg vratara Stojkovića ostala netaknuta.

U nastavku gotovo identična situacija. Na samom početku 2. poluvremena Partizan je udvostručio svoje vodstvo, a strijelac je još jednom bio Tagoe. Ovoga puta, u 50. minuti, slobodni je udarac izveo Ilić, a Ganac je bio najviši u skoku i glavom je pospremio loptu u mrežu vratara Stamenkovića.

Crvena zvezda do kraja je pokušavala postići makar pogodak, što bi im donijelo nešto povoljniji rezultat uoči uzvrata koji je na rasporedu 6. travnja, ali nisu igrači Roberta Prosinečkog ovoga puta imali svoj dan.

Na koncu možemo reći kako je Partizan zasluženo slavio, premda je Zvezda zaslužila postići barem jedan pogodak. Ovako, Prosinečkom i njegovim igračima trebati će pravo malo čudo da na Marakani sustignu zaostatak od dva gola.




Prosinečki uoči dvoboja s Partizanom: Ni Grobari, ni zlobnici ne mogu me izbaciti iz takta!

SASTAVI:




Partizan: Stojković; Miljković, Lazevski, Savić, Krstajić; Petrović, Smiljanić, Babović, Ilić; Iliev, Tagoe.

Crvena zvezda: Stamenković; Ninkov, Tošić, Mikić, Ćosić; Kadu, Evandro, Mijailović, Koroman; Borha – Jevtić.

TIJEK UTAKMICE:

2. POLUVRIJEME:

Utakmica je završila. Partizan je bio konkretnija momčad i znao je iskorisiti svoje prilike. Tako je Robert Prosinečki poražen u svom prvom ‘vječnom derbiju’ u ulozi trenera.

U 82. minuti u igru ulazi najbolji strijelac Crvene zvezde Kaluđerović, a na klupu se seli

U 72. minuti u igru ulazi kod Zvezde Lazović, a na klupu se seli Evandro. Kod Partizana izlazi Iliev, a mijenja ga reprezentativac Gane Dominik Adi.

U 66. minuti još je jednom Ognjen Koroman izigrao obranu Partizana, ali potom ponovno pucao visoko iznad stojkovićeva gola. Ognjen Koroman prvo je ima Zvezde večeras, ali nema preciznosti u njegovim udarcima. Pa ipak, jedan bi pogodak puno značio momčadi Roberta Prosinečkog uoči uzvrata. Minutu kasnije požutio je Zvezdin bek Tošić zbog prigovora pomoćnom sucu.

U 63. minuti požutio je Krstajić zbog prekršaja nad Borhom. Četvrti je to žuti karton kod igrača Partizana.

U 58. minuti iz igre je izašao Zvezdin Mikić, a umjesto njega na travnjaku je Vilotić. Tri minute kasnije iz igre izlazi Partizanov Petrović, a mijenja ga Camara.

Navijači Partizana nakon pogotka priredili su veliku bakljadu, pa je utakmica prekinuta na nekoliko minuta.

GOOOOOOOL, 50. minuta – na samom početku drugog poluvrmena domaći je sastav udvostručio svoje vodstvo. Igrači Zvezde uspavano su ušli u nastavak utakmice, a to ih je koštalo drugog primljenog pogotka. Smiljanić je izveo slobodni udarac s tridesetak metara iskosa, a najviši u skoku i precizan pri udarcu glavom bio je Prince Tagoe.

1. POLUVRIJEME:

U 42. minuti Borha je primio loptu u kaznenom prostoru Partizana, driblingom se oslobodio Krstajića, ali potom pucao poviše Stojkovićeva gola. Crven zvezda je, suprotno rezultatu, bila bolja momčadi veći dio prvog poluvremena, ali nisu ‘crveno-bijeli’ znali iskorisiti svoje prilike.

Samo dvije minute nakon prilike Koromana, dakle u 38. minuti, mogao je Partizan udvostručiti svoje vodstvo. Krenula je jedna polukontra crno-bijelih, a dva igrača Zvezde sapleli su se međusobno, što je rezultiralo akcijom ‘3 na 2’ u koristi Partizana. Nažalost po sve navijače domaće momčadi strijelac jedinog pogotka Prince Tagoe nije vidio ili nije želio vidjeti Ilieva na drugoj vratnici i prilika je otišla u vjetar. Trener Partizana Stanojević imati će mu što reći na poluvremenu.

U 36. minuti Crven zvezda je još jednom bila u situaciji da izjednači rezultat. Ognjen Koroman prihvatio je loptu u kaznenom, a potom sjajnim driblingom ‘slomio Petroviću kičmu’, da bi na kraju naprecizno pucao kraj bliže vratnice stojkovićeva gola.

U 34. minuti požutio je i babović zbog grubog prekršaja nad mladim reprezentativcem srbije Tošićem. Partizan u vodstvu rezultatski, ali i po broju žutih kartona.

U 30. minuti požutio je i prvi igrač Crvene zvezde. Riječ je o Ognjenu Koromanu koji je kaznu zaradio zbog prigovaranja sucu. Na tu je odluku, pak, prigovarao Mikić pa je i on dobio žuti karton. rije toga uslijedio je jedan prekršaj Partizana, a igrači Zvezde smatrali su kako je sudac trebao pokazati žuti karton igraču Partizana. Zasada po dva žuta kartona na svakoj strani.

U 25. minuti Partizanova obrana još je jednom izgubila loptu u vlastitom kaznenom prostoru. Priliku je iskoristio Kadu i odmah silovito pucao. Premda je udarac upućem sa svega desetak metara iskoso, bivši vratar zvezde a danas Partizana Stojković sjajno brani. Nakon toga lopta se odbila do Evandra koji iz okreta tuče, ali sjajno raspoloženo stojković brani i taj pokušaj. Potom se obrana Partizana sabrala i Savić čisti loptu iz kaznenog prostora.

U 22. minuti žuti je karton dobio i strijelac jedinog pogotka Tagoe. Reprezentativac Gane povukao je s leđa mladog Tošića i zasluženo zaradio opomenu.

U 14. minuti Partizanova je obrana konfuzno zaboravila iznijeti loptu van svog kaznenog prostora, a Evandro se probio do po desnoj strani, te između trojice ubacio na drugu vratnicu. Tamo ipak nije bilo nikoga. Zvezda konkretnija u uvodnih petanestak minuta, ali Partizan je taj koji vodi.

U 13. minuti prvi žuti karton na utakmici zaradio je Partizanov Smiljanić. Uklizao je s dvije noge u Evandra i zasluženo dobio opomenu. Osim ovog incidenta utakmica je zasada vrlo korektna.

U 10. minuti Koroman je izveo slobodni udaracv s tridesetak metara iskosa. Prebacio je veznjak Crvene zcezde loptu na drugu vratnicu, a tamo se sam našao Ninkov. Nažalost po navijače Crvene zvezde i roberta Prosinečlkog, Ninkov ja pokušao dodati loptu, a po svoj bi prilici bilo bolje da je pucao. Spomenimo i to da u Beogradu pada kiša, pa smo već nekoliko puta vidjeli kako igrači padaju i kližu po travnjaku.

GOOOOL, 4. minuta – premda je Zvezda bolje otvorila utakmicu poveli su igrači Partizana. Smiljanić je primio loptu na tridesetak metara od gola Stamenkovića i silovito opalio. Njegovu loptu najvjerojatnije bi obranio golman Crvene zvezde, ali Tagoe je skrenuo loptu glavom i doveo Partizan u vodstvo.

Već u 2. minuti momčad roberta Prosinečkog umalo je povela. Koroman je probio lijevi bok, te potom prebacio loptu na drugu vratnicu, ali tamo sam i neometan Jevtić puca visoko preko gola. Prosinečki se uhvatio za glavu. Ovo je bila velika prilika za goste.

Prije samog početka utakmice održana je minuta šutnje za sve žrtve razornog potresa koji je zadesio Japan, ali i za nedavno preminulog srpskog trenera Žarka Solda. Odmah potom navijači Crvene zvezde zapalili su nekoliko baklji.

Ovo je 171 prvi put u povijesti da se susreću Partizan i Crvena zvezda, a pred Robertom Prosinečkim težak je zadatak. Naime, Crvena zvezda već tri godine čeka na pobjedu protiv najljućeg rivala.

Crvena zvezda i Partizan do sada su se sretali 31 put u srpskom Kupu. Uspješniji je klub s Marakane koji je upisao 17 pobjeda, nasuprot Partizanovih deset. Četiri utakmice završila su bez pobjednika.

Partizanov stadion dubke je ispunjen, ali za razliku od nekih prošlih derbija ‘vječnih rivala’ u Srbiji, danas nije bilo većih incidenata. Treneri Partizana i Zvezde, Stanojević i Prosinečki danima uoči ovog susreta pozivali su na ne nasilje i naglašavali važnost lijepog nogometa. U beogradu je sve spremno za pravi nogometni spektakl.

Autor:G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.