Foto: GuliverImage/Action Images via Reuters/Paul Childs

(VIDEO) VATRENI U RUŽNOM INCIDENTU: O Hrvatu pišu u Engleskoj, pogledajte kako je sve počelo

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Mateo Kovačić, jedan od glavnih aduta hrvatske reprezentacije, poznat je kao miran čovjek koji ne ulazi u incidente, kako na terenu, tako i u privatnom životu. Ipak, tu i tamo, izgleda da se i 28-godišnjem Vatrenom zna dogoditi da zbog nečega ‘pukne’, kao što se piše u Engleskoj, gdje je dio fokusa bio usmjeren na Kovačićevu ulogu u zbivanjima nakon utakmice njegovog Chelseaja i londonskog gradskog protivnika Tottenhama u drugom kolu Premiershipa.

Susret je bio završen s 2:2, Kovačić zbog ozljede nije bio na raspolaganju za nastup, a po informaciji stranice football.london koju su potom prenijeli i poznatiji engleski mediji, tvrdi se da je hrvatski reprezentativac u dresu Chelseaja sudjelovao u incidentu u tunelu nakon utakmice.

Pritom se ‘zakačio’ s Antonijom Conteom, talijanskim trenerom na klupi Tottenhama, a sve je imalo začetak u događajima s terena. Za vrijeme utakmice, Conte i Chelseajev šef struke Thomas Tuchel su jedan drugome išli na živce proslavom golova svojih momčadi, a nakon toga, pažnje je privuklo njihovo rukovanje koje je izazvalo gužvu na travnjaku Stamford Bridgea.

Zamalo izbila tučnjava

Zbog tog rukovanja koje se može opisati s puno drugih riječi umjesto one da je bilo prijateljsko, izbile su ružne scene na terenu stadiona na kojem je Chelsea domaćin. Conte i Tuchel su nakon toga kažnjeni crvenim kartonima, a kako je to izgledalo, pogledajte – ovdje. (TV prava: TV Arena Sport)




Kovačić reagirao u tunelu

Mateo Kovačić ušao je u ovu priču pri odlasku obje momčadi u svlačionice, u tunelu Stamford Bridgea. Kako piše football.london, hrvatski reprezentativac uzvratio je Conteu nakon što je Tottenhamov trener prvi krenuo prema njemu, a potom, iz Kovačićevih usta čulo se vikanje na račun Talijana na klupi protivničke momčadi. To nije bilo sve. Spominje se i prepirka u kojoj je Kovačić bio i s drugim članovima stručnog stožera protivnika.

Što nas sada čeka?

Medijski izvještaji govore o tome da je bilo ‘veselo’ u tunelu nakon utakmice, a kamere su zabilježile zanimljive stvari na travnjaku, odmah nakon završetka utakmice. Poslije svega, moglo bi biti posla za engleske disciplince s potencijalnim dodatnim kaznama, možda i za Kovačića s obzirom na to da se spominje verbalni sukob s protivničkim trenerom.

Bilo je napeto nakon što je utakmica završena, a na terenu, Chelsea je dvaput ispuštao vodstvo koje su donosili golovi Kalidoua Koulibalyja u 19. i Reecea Jamesa u 77. minuti. Prvi gol za Tottenham zabio je Pierre-Emile Hojbjerg, bilo je to u 68. minuti, a drugi je stigao u šestoj minuti nadoknade na kraju utakmice, kada je konačni rezultat postavio Harry Kane – na asistenciju Ivana Perišića.

Perišić je, tako, ostavio svoj pečat na utakmici koju je počeo na klupi. Conte ga je uveo u igru u 79. minuti.

O jednom Vatrenom pričalo se zbog sudjelovanja u akciji za Tottenhamovo izjednačenje, a nedugo nakon toga, stigla je situacija zbog koje se pričalo i o Kovačiću – iako u ovom londonskom dvoboju nije mogao igrati zbog ozljede.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.