Screenshot: Instagram/Emiliano Sala

(VIDEO) ‘STRAH ME, IZGLEDA KAO DA ĆE SE SVAKOG TRENUTKA RASPASTI’ Šokantni detalji smrti nogometaša: ‘Sumnjam da će me itko naći’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nesreće za vrijeme avionskih letova ili slijetanja su kroz desetljeća imale tragične posljedice za sportaše i klubove, a u tužnoj priči čiji se detalji i dalje otkrivaju, pamti se smrtno stradavanje argentinskog napadača Emiliana Sale rano u 2019. godini. Tragedija se dogodila dok je Sala bio na letu iz Nantesa prema Cardiffu, gdje je trebao početi igrati u dresu Cardiff Cityja, no nakon transfera, slijedila je velika tuga za njegove najbliže i sve koji su pratili Argentinčevu karijeru.

Nove informacije o onome što se zbivalo prije pada zrakoplova približio je velški BBC, donoseći riječi kojima su svoj oprez uoči leta iskazivali Sala i pilot David Ibbotson, koji je također smrtno stradao. Na letu su bili samo njih dvojica, a audiozapis je donio opis kako je izgledao avion – koji nije djelovao pouzdano ni pilotu ni argentinskom nogometašu.

Bilo je tu i straha od onog najgoreg, pogotovo u Salinim riječima prije nego se dogodila tragedija.

‘Ne znam hoće li me tražiti’

Argentinac je u razgovoru s jednim prijateljem približio stanje zrakoplova kojim je išao. ‘Čovječe, strah me, izgleda kao da će se raspasti svakog trenutka. Ako me ne čuješ u narednih sat i pol, ne znam hoće li me itko tražiti ako se srušimo, sumnjam da će me naći’, pričao je Sala prije pada koji je imao tragične posljedice.

Potraga u valovima

Nakon pada, tijelo preminulog argentinskog nogometaša bilo je pronađeno dok je trajala potraga za avionom u Engleskom kanalu, a tijelu smrtno stradalog pilota nije bilo traga. Prije nego se dogodila tragedija, pilot Ibbotson također je govorio da zrakoplov nije pouzdan.

U razgovoru s prijateljem, Ibbotson je otkrio da su ga poslali u Francusku kako bi obavio zračni prijevoz nogometaša koji je koštao oko 20 milijuna funti, a dobio je avion koji mu je djelovao – klimavo. ‘Nosit ću pojas za spašavanje, to je sigurno’, govorio je pilot prije nego se dogodila tragedija.




Kažnjen organizator leta

Tragedija koja se dogodila na letu imala je i sudski nastavak, a u njemu je na zatvorsku kaznu osuđen David Henderson, organizator leta. Henderson je lani kažnjen s 18 mjeseci iza rešetaka, uz objašnjenje da nije mario za sigurnost, brinući samo o vlastitom profitu.

Nakon toga, 67-godišnji Henderson žalio se na sudsku presudu, ali žalba mu je bila odbijena.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.