(VIDEO) RUSIMA SE IZRUGUJE CIJELI SVIJET: Pogledajte kako su povećali stadion za Svjetsko prvenstvo

Autor: Bruno Herljević

Stadioni za Svjetsko nogometno prvenstvo moraju imati kapacitet od najmanje 35 tisuća mjesta, a tu su Rusi naišli na problem

Premda bi se Hrvati trebali najmanje rugati kada su u pitanju stadioni, ovoj situaciji u Rusiji moramo se nasmijati. Naime, stadioni za Svjetsko nogometno prvenstvo moraju imati kapacitet od najmanje 35 tisuća mjesta, a tu su Rusi naišli na problem.

E sada, stadion u Jekaterinaburgu, četvrtom gradu po veličini u Rusiji, nije ispunio taj zahtjev, a kako je stadionu nedavno u potpunosti renoviran, Rusi nisu mogli rušiti i graditi sve iznova. Dodati još nekoliko tisuća sjedalica nije tek kozmetička promjena, već zahtjeva ozbiljan građevinski pothvat, no, Rusi su bili kreativni.

Iako je inače lijep stadion sada pretovren u ruglo s kojim se sada sprda cijeli svijet, FIFA ga je odobrila i na njemu će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva. Jekaterinaburg Arena imala je kapacitet od 27 tisuća mjesta, a Rusi su, kako bi ispunili uvjete, izgradili dodatnu tribinu s čak 18 tisuća mjesta, ali izvan stadiona.

Stadion možda izgleda nakaradno i ruga mu se svatko, ali Rusi su se snašli. Doduše, oni koji će sjediti na toj tribini neće imati krov nad glavom i malo će im pogled na teren biti čudan. No, velimo, Hrvati se mogu samo pokriti ušima jer je i ta nova “vanjska” tribina ljepša od većine onih na hrvatskim stadionima. Čast izuzecima.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.