(VIDEO) PRONAŠAO RECEPT ZA SAVRŠEN PENAL? Veznjak Chelsea izvodi jedanaeterce na neobičan način

Autor: Bruno Herljević

Chelsea je nadigrao Tottenham u uzvratnoj utakmici Carabao Cupa, ali tek nakon raspucavanja jedanasteraca nakon što je sveukupni rezultat nakon 180 minuta bio 2:2. Hotspur je imao dvojicu nesretnika, Lucasa i Diera, koji su promašili penale, ali zapravo je ‘highlight’ raspucavanja odnio veznjak Chelseaja, Jorginho.

Promatrajući dobro način na koji Jorginho puca penale dolazimo do zaključka da je čovjek otkrio savršen recept za izvođenje jedanasteraca. Ne, čovjek ne zakucava loptu, ne pokušava izvesti neku ludost niti je penal izveden na neregularan način. Naime, njegova tehnika uključuje poskok netom prije udaranja lopte, ako se to može nazvati udarcem jer Jorginho na kraju loptu samo lagano plasira u mrežu i to gdje god poželi.

Stvar je u tome da tim posokom netom prije šuta, kada su mu obje noge odvojene od tla, vratar nema pojma gdje će Jorginho pucti i primoran je u tom djeliću sekunde odabrati stranu. Jorginho ima izuzetnu moć brzog reagiranja, zbog čega je između ostalog ponajbolji dodavač i distributer lopte na svijetu, pa vidi točno gdje će vratar krenuti i ostaje mu samo da malo pogura loptu gdje želi.

Jorginhov poskok također nalikuje na fintu, na neku vrstu lažnjaka i obično kod vratara izazovu refleks koji ih potom natjera da odaberu tu stranu, što je gotovo nemoguće kontrolirati.

Jorginho ovu tehinku koristi godinama i toliko je siguran u svoju efikasnost da nema namjeru mijenjati. “Imam dosta samopouzdanja kod izvođenja penala i to baš zbog ove tehnike”, rekao je jednom prilikom vezni igrač Chelseaja.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.