(VIDEO) PRIZOR KOJI ĆE RAZGALITI SVE NOGOMETNE ROMANTIČARE: Evo zašto svi pričaju o ovoj snimci!

Autor: Bruno Herljević

Za neke je on nogometni revolucionar i doista jest, jer se malo koji trener danas može pohvaliti toliko razrađenom i detaljom filozofijom, odnosno taktikom, koja je čak dobila i ime – Sarriball! Nakon 20 zaista teških trenerskih godina, prepunih uspona i padova, krcatih gubicima velikih trofeja u fotofinišu, nakon toliko godina snalaženja, analiziranja, eksperimentiranja, nerviranja i tisuća popušenih cigareta, ovaj 60-godišnji Talijan je napokon uspio.

Predbacivalo se Sarriju da je apsurdno što u 20 godina trenerske karijere nije osvojio baš ništa, osporavali su njegovu filozofiju, nazivali njegove ideje suludima, taktiku presloženom, zahtjevnom, smjenjivali su ga nakon par mjeseci, igrači su se svađali s njim, otkazivali mu poslušnost, a na kraju je ipak uspio.

Mnogi Europa ligu smatraju drugorazrednim natjecanjem, većini je ono nevažno sekundarno natjecanje koje, kako većina površnih pratitelja nogometa, kaže ‘nitko i ne gleda’. Međutim, Sarriju je u ovom trenutku Europa liga bila – sve! Prilika koju je morao zgrabiti, trofej koji je morao uzeti kako bi jednom zauvijek ušutkao kritičare, kako bi njegova karijera konačno dobila potvrdu u obliku trofeja.

I uspio je vremešni talijanski bankar i to s vrlo razmaženom momčadi koja mu je nekoliko puta ove sezone praktički otkazivala poslušnost. Prilagodio se, pristao na kompromise, iako tome nije sklon, analizirao je i on i dalje, pisao u tekicu, svađao se, pušio jednu za drugom, a ljudi su mu se smijali i nazivali ga luđakom. Međutim, sve je to na kraju imalo smisla jer Chelsea je razbio Arsenal u Europa ligi s 4:1 i ne dvojimo da je te noći najsretnija osoba na svijetu bio talijanski ‘wizard’ Sarri.

“Pobijedili smo 12 od 15 utakmica u natjecanju, postigli smo najviše golova i u finalu uvjerljivo savladali jaku momčad. Ovu pobjedu posvećujem navijačima Napolija jer njima nisam uspio donijeti ovu radost te igračima koji su zbog ozljeda propustili ovaj meč”, rekao je skromni Talijan.

Koliko mu znači ova medalja najbolje govori snimka ispod.

 







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.