VIDEO: Prekrasnim golom Perišić otkinuo bodove Arsenalu

Autor: Totalsport

Bio je to vjerojatno najljepši pogodak u utorak u Ligi prvaka, a recimo da je Perišić istrčao na travnjak kao džoker u 69. minuti, te se pokazao kao pravi as iz rukava domaćeg trenera Kloppa.

Hrvatski nogometaš Ivan Perišić doveo je do ludila brojne navijače dortmundske Borussije koji su, napokon, dočekali da njihovi miljenici igraju u društvu klubova Lige prvaka…

Na otvorenju skupine F Borussija je u Dortmundu odigrala protiv Arsenala 1-1, no domaćin može biti zadovoljan jednim bodom jer su do njega došli u 88. minuti. Za to je zaslužan Ivan Perišić koji je postigao briljantan pogodak. Naime, odbijenu loptu je Perišić dočekao na dvadesetak metara od vratiju Arsenala. Bez razmišljanja, malo iskosa, Perišić je lijevom nogom potegnuo, a lopta je u visokom luku, ali odjednom i uz streloviti pad, odsjela u suprotnom kutu gostujućih vratiju.

Bio je to vjerojatno najljepši pogodak u utorak u Ligi prvaka, a recimo da je Perišić istrčao na travnjak kao džoker u 69. minuti, te se pokazao kao pravi as iz rukava domaćeg trenera Kloppa.

– Isto radim i s desnom nogom. Uvijek pokušam pogoditi iz takvih situacija. Ponekad je to gol, a ponekad lopta odleti na tribine. Ovoga puta ispalo je kao savršeni trenutak za zabiti prvijenac u dresu Borussije u Ligi prvaka – rekao je Perišić za UEFA-inu službenu stranicu.

– Svaki od igrača priželjkuje nastup od prve minute. Ali, ja sam došao u momčad koja je prvak Njemačke i svjestan sam da je teško dobiti priliku odmah zaigrati u prvih 11. I dalje ću naporno raditi da izborim mjesto u početnom sastavu. No, ako pokažem još ovakvih partija kao večeras, vjerujem da to neće biti problem – veli hrvatski reprezentativac Perišić.

Arsenal je, inače, vodio od 42. minute kada je Van Persie elegantno iskoristio “jedan na jedan” šansu, u kojoj se našao nakon lijepo izvedene kontre. No, Borussija je bila mnogo bolja. Stvarala je konstantno šanse, ali su morali čekati na – Perišića.

U drugoj utakmici ove skupine Marseille je uzeo sva tri boda u Pireju. Zaslužnik je odlični argentinski nogometaš Lucho Gonzalez, kapetan francuske momčadi, koji je spretno reagirao u 51. minuti.




U skupini E je Chelsea na Stamford Bridgeu pobijedio Bayer iz Leverkusena 2-0 makar rezultat ne oslikava kakva je utakmica bila. Bayer je itekako prijetio, a posebno Michael Ballack, nekadašnji igrač Chelseaja. Na kraju je obrambeni igrač David Luiz reagirao kao napadač, te tako zabio još jedan bitan gol za Chelsea, dok je na samom kraju novo pojačanje, Španjolac Mata, bio strijelac za 2-0.

U drugom ogledu, onom Genka i Valencije, nije bilo pogodaka, a obje momčadi mogu žaliti za preostala dva boda.





Liga prvaka, 1. kolo:

skupina E:

Chelsea – Bayer 2-0 (David Luiz 67, Mata 90)

Genk – Valencia 0-0

skupina F:

Borussia (D) – Arsenal 1-1 (Perišić 88 / Van Persie 42)

Olympiacos – Marseille 0-1 (Lucho Gonzalez 51)

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.