VIDEO: Pošteno suđenje, greška Messija, pogodak Drogbe i Barcelona je pala!

Autor: Totalsport

Katalonci su imali 73 posto posjeda lopte, osam velikih prilika, dva puta su uzdrmali vratnicu, uputili su ukupno 26 udarca prema engleskim vratima i imali osam kornera, no nisu uspjelo slomiti Bluese. Kobnu grešku napravio je, ne biste vjerovali, Leo Messi.

Chelsea je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka s minimalnih 1-0 slavio protiv Barcelone na Stamford Bridgeu. Jedan jedini udarac prema vratima Barcelone bio je dovoljan da Chelsea dođe na prag finala…

Kao što je bilo i za očekivati Barcelona je dominirala terenom od prve minute, a opasno zaprijetila već u devetoj. Alexis Sanchez dobio je sjajnu loptu u gostujućem šesnaesteracu, prebacio je istrčalog Petra Čecha, ali je njegova lopta odsjela na gredi. Osam minuta kasnije Andres Iniseta je pucao s lijeve strane, Čech je odbio loptu na nekih šest metara, a Cesc Fabregas lijevom nogom potpuno promašio loptu i propustio dovesti katalonsku momčad u vodstvo.

Isti je igrač veliku priliku u 43. minuti kada je izašao sam na vratara Chelseaja, prebacio ga, ali je loptu s gotovo gol-crte izbio Ashley Cole. Nakon svih propuštenih prilika uslijedila je kazna u posljednjim sekundama prvog dijela. Messi je izgubio loptu na sredini terena, Lampard ju je poslao na lijevu stranu prema Ramiresu koji se sjurio u šesnaesterac i lijevom nogom uposlio Didera Drogbu na drugoj strani koji lijevom nogom šalje loptu pored Victora Valdesa za 1-0.

Menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo se u drugom poluvremenu odlučio za potpunu antipropagandu nogometa koja mu je u konačnici i uspjela. Alexis Sanchez promašio je veliku priliku u 56. minuti kada je s desne strane sam bio pred Čechom, a posljednja prilika za izjednačenje odsjela je na vratnici. Pedro je pucao s lijeve strane šesnaesterca i pogodio vratnicu. Nekoliko minuta prije toga je Messi izveo slobodni udarac s 35 metara od gola, Puyol je glavom proslijedio loptu prema golu, a češki ju je vratar vršcima prstiju izbacio u korner.

Barça je imala 72 posto vremena loptu u svojim nogama, 12 udaraca prema vratima, od čega osam u okvir, ali nijedan nije pronašao put do mreže. Chelsea je s druge strane samo jednom pucao u okvir gola katalonskog sastava i – pogodio. Londončani nisu nijedom zapucali prema golu Barcelone u drugom poluvremenu.

Uzvrat je sljedeći tjedan na Nou Campu koji je daleko širi od Stamford Bridgea i bit će zanimljivo vidjeti kakvu će taktiku tamo primijeniti Di Matteo u namjeri da ponovno zaustavi Barcelonu.

Spomenimo za kraj da je Barcelona u pet od šest navrata ispadala iz europskih natjecanja nakon što je izgubila prvu utakmicu. Velika nada za Chelsea leži u statističkom podatku da 63 posto momčadi u Ligi prvaka, nakon što dobije prvu utakmicu kod kuće s 1-0, prođe u daljnju fazu natjecanja.




Liga prvaka, polufinale, 1. utakmica:

Chelsea – Barcelona 1-0 (Drogba 45+2)




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.