Foto: GuliverImage/AP Photo/Matias Delacroix

(VIDEO) POSLJEDNJI POZDRAV KRALJU, PROŠAO I MAJČINU KUĆU: Predsjednik Fife udario na dobar ukus, mnogi ga kritizirali

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Prošlog tjedna, s objavom tužne vijesti u četvrtak, svijet je ostao u žalosti zbog smrti Pelea, nogometnog kralja čiji su utjecaj i značaj ostali golemi i nakon završetka velike igračke karijere. Brazil je nakon odlaska nogometnog velikana u trodnevnoj žalosti proglašenoj u cijeloj zemlji, a na dan posljednjeg ispraćaja, lijes s tijelom preminule legende prolazi Santosom na čijim su se ulicama okupili nogometni zaljubljenici i drugi štovatelji, šaljući posljednje pozdrave.

U prolasku povorke kojom se slavi preminula sportska legenda, jedna od postaja je i dom Peleove majke Done Celeste kojoj je 100 godina. Tuga je obuhvatila cijeli grad, žalost se nastavlja u Brazilu, a iskazi poštovanja traju i u ostatku svijeta.

U Santosu, poslije kretanja povorke mnogi su se nogometni zaljubljenici i Peleovi štovatelji smjestili na ulicama grada, nastojeći doći što bliže kako bi pozdravili preminulog sportskog velikana.

Mnogi su se došli pokloniti nogometnom kralju, a među njima, predsjednik Fife Gianni Infantino privukao je pozornost ne samo zbog svojeg dolaska u Brazil, već i zbog jednog poteza koji je ondje napravio mimo dobrog ukusa za tužno okupljanje.




Odjeknula je fotografija na kojoj je prikazano kako Infantino nedaleko od lijesa s preminulim velikanom nogometa s mobitelom u rukama radi ‘selfie’, što su mnogi osudili.

No, bilo je i drugačijih mišljenja, s riječima koje su u prvi plan stavile različitosti među kulturama. “U Africi je uvriježeno da se u slučaju smrti u starijoj dobi slavi život u takvim prigodama, umjesto da se tuguje. Ne vidim ništa loše da se odvija slavlje života”, bio je jedan komentar uz fotografiju koja prikazuje predsjednika Fife za vrijeme ‘selfieja’.

Pele će nakon prolaska povorke Santosom biti pokopan u krugu svojih najbližih.

Svijet odaje poštovanje velikanu koji je preminuo s 82 godine nakon borbe s rakom debelog crijeva, a odavanje počasti počelo je jučer kada je lijes s tijelom bio izložen na stadionu Santosa.

Lijes je danas krenuo prema posljednjem počivalištu, s pozdravom rijeke ljudi na ulicama i trgovima…

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.