Foto: Goran Sebelic/CROPIX

(VIDEO) POGLEDAJTE MAJSTORIJU MLADOG HRVATA (20): Bjelica kaže da vrijedi milijune, kako se samo oprostio!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Počelo je posljednje kolo ovosezonske 1. HNL, a na otvaranju, briljirao je Dion Drena Beljo, 20-godišnji napadač u dresu Istre 1961 u kojoj je na posudbi iz Osijeka. Drena Beljo istaknuo se s dva gola u pobjedi svoje momčadi s 3:1 protiv Slaven Belupa u Puli, iz penala u 48. minuti i sjajnom realizacijom u sudačkoj nadoknadi na kraju susreta.

Drena Beljo je nedugo uoči završetka utakmice prvo prevario dvojicu Slavenovih obrambenih igrača, a potom je imao rješenje i za golmana Antuna Markovića. Bio je to sjajan kraj iz domaćeg kuta gledanja, no Istri nije mogao donijeti ništa opipljivo jer prije današnjeg nastupa više nije mogla s pretposljednjeg mjesta na ljestvici.

Sve najzanimljivije s utakmice, uključujući majstoriju 20-godišnjeg napadača, pogledajte – ovdje.

Zabio i drugi mladi talent

Drena Beljo istaknuo se u dresu domaće momčadi, a na drugoj strani, za Slaven je zabio njegov veliki talent, 17-godišnji Lovro Zvonarek, koji uskoro odlazi u Bayern i pokušat će se nametnuti u drugoj momčadi bavarskog velikana. Zvonarek je bio strijelac u 76. minuti, za gostujuće smanjenje na 2:1, a prije toga, Istrin gol za 2:0 zabio je Hassane Bande (54′), veznjak iz Burkine Faso. Istra je dočekala kraj susreta s igračem manje. U 71. minuti je s terena zbog drugog žutog kartona morao Slavko Blagojević.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli NK Istra 1961 (@nkistra.1961)




Bjelica postavio cijenu

Sa završetkom sezone, Drena Beljo bi svoj put trebao nastaviti u Osijeku – osim ako ne dođe ponuda koja bi ga odvela u neki drugi klub. Cijena za to je velika s obzirom na to da je Nenad Bjelica nedavno rekao da bi Osijek za njegovo puštanje tražio 10 milijuna eura.

S dva upisivanja na semafor protiv Slavena, 20-godišnji napadač je svoj ovosezonski učinak u prvenstvu zaokružio na 15 golova, a ima i četiri asistencije. S učinkom u Kupu Hrvatske, Drena Beljo je ove sezone sveukupno imao 20 golova u 37 odigranih utakmica. Nastavi li tako, Osječanima bi to riješilo dio briga u napadačkom učinku koji je bio skroman u odnosu na rivale iz vrha ljestvice, sa sveukupno 48 golova kolo prije kraja prvenstva. Za usporedbu, Hajduk ima 63, prvak Dinamo 65, a Rijeka 70 zabijenih golova.




Lokomotiva slavila u Kranjčevićevoj

U drugoj današnj0j utakmici posljednjeg kola, Lokomotiva je iz Kranjčevićeve ispratila Šibenik s porazom s 2:1. Za domaću momčad strijelci su bili Sandro Kulenović iz penala u šestoj i Mateo Marić u 24. minuti, a jedini gol za Šibenčane je u 41. minuti zabio Ivan Delić.

Lokomotiva završava prvenstvo na petom mjestu, a Šibenik će ostati na osmoj poziciji, s bodom više od pretposljednje Istre.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.