Screenshot: Facebook/Bijelo-plava birtija

(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO RASTE NAJLJEPŠI HRVATSKI STADION: Selidba se još čeka, evo kada se planira kraj

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Rast značajne sportske infrastrukture u Hrvatskoj je uglavnom u zastoju dok traje kriza, a dok se prate negativni primjeri poput onog na Maksimiru koji je u raspadu ili Spaladium Arene čija je sudbina nepoznata, o čemu smo nedavno pisali, evo i jedne pozitivne priče.

Ona već neko vrijeme raste u Osijeku, prilično sporo s obzirom na ranije najave, ali posao na izgradnji i dotjeravanju tamošnjeg novog stadiona na Pampasu ipak ide dalje. Sve se bliži kraju, s planom da radovi budu završeni do kraja godine. Nakon toga, ondje će preseliti prva momčad Osijeka, svoje mjesto dobit će i mlađe dobne kategorije, a precizni termin selidbe za sada se još čeka.

U međuvremenu, poznata osječka navijačka stranica Bijelo-plava birtija je u videu na Facebooku približila kako izgleda budući novi dom kluba.

Dvije tribine već sa sjedalicama

Kako prikazuje video, dvije od četiri tribine su već sa sjedalicama koje su bijele i plave, u bojama kluba. Na ostatku stadiona još ima posla, a nakon što sve bude gotovo, najavljen je kapacitet od 13.005 sjedećih mjesta, s mogućnošću proširenja koji bi na tribinama smjestio do 14.750 ljudi.

https://www.facebook.com/birtija.nk.osijek/videos/656263419261934/?t=28

Navijači jedva čekaju

Osječki navijači jedva čekaju da se mogu smjestiti na ovoj ‘ljepotici’ koja još raste. Planovi za novi stadion bili su predstavljeni još u travnju 2018., a u međuvremenu, bilo je uspona i padova u toj priči, nakon prvih radova na terenu tijekom ljeta ’18.

Ranije ove godine, osječki klub izvijestio je o prekidu suradnje s tvrtkom Eurokamen, nezadovoljan dinamikom kojom se odvijaju radovi, a kako pokazuje nova snimka, stadion sada ipak dobiva završne obrise.




Dobra vijest i za reprezentaciju

Novi stadion u Osijeku bit će dobra vijest i za hrvatsku reprezentaciju, koja će dobiti još jedan lijepi dom za kvalifikacijske i prijateljske utakmice. Osječani su i ranije bili česti domaćini Vatrenima, a nakon što krene ova priča na Pampasu, toga bi trebalo biti i još više.

Dakako, otvaranju koje se bliži veseli se i klub, željan što bržeg igranja u domaćim natjecanjima, a potom i u Europi, nakon što izgradnja bude dovršena.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.