Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

(VIDEO) POGLEDAJTE HRVATSKI NAVIJAČKI ‘POTPIS’ U BEČU: Katedrala dobila novi detalj, trebalo se popeti visoko

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon okupljanja u središtu Beča, gdje su se čuli navijački uzvici i pjesma, a bilo je i baklji, hrvatski navijački korteo je kasno poslijepodne krenuo prema stadionu Ernsta Happela, gdje s početkom u 20:45 sati Vatreni igraju protiv Austrije u borbi za završni turnir europske Lige nacija.

Dolazak velikog broja navijača pokazao je koliko je ova utakmica važna, a prije odlaska prema stadionu, stigao je posebni hrvatski navijački ‘potpis’ koji je ostao na bečkoj katedrali sv. Stjepana. Detalje su objavile Sportske novosti, donoseći da je ondje osvanuo transparent na kojem piše ‘Posušje’, a sve se dogodilo prilično visoko – s dosta napora koji treba uložiti da se obavi postavljanje transparenta.

Kako je to izgledalo, približava video koji možete pogledati – ovdje.

Policija sve držala na oku

U okupljanju u središtu Beča, za tamošnju policiju je najveći problem predstavljalo paljenje baklji, zbog čega je stiglo upozorenje hrvatskim navijačima da se s time prestane, uz prijetnju da će doći zabrana ulaska na javni gradski prijevoz. Ipak, većih incidenata nije bilo. Odjekivala je hrvatska pjesma, a dolazile su i fotografije okupljenih navijača u središtu glavnog austrijskog grada.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Iz Zagreba došao navijački vlak

Okupljanje je počelo satima prije utakmice, a tijekom dana je u Beč stigao i navijački vlak koji je krenuo iz Zagreba. Atmosfera koja je vladala u središtu glavnog austrijskog grada najavljuje i spektakl na tribinama popularnog Pratera, u susretu u kojem Hrvatska na terenu traži pobjedu za sigurni odlazak na završni turnir Lige nacija.

Taj uspjeh bio bi dodatna ‘injekcija’ samopouzdanja za Vatrene prije nego u prvom planu bude Svjetsko prvenstvo u Kataru. Do toga nema još puno, ostala su dva mjeseca…

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX
Foto: Goran Mehkek/CROPIX




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.