Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

(VIDEO) ‘NAS SE NAPADA, A OVO JE PRAVA ISTINA’ Navijački neredi zapalili Hercegovinu, ‘neki su ovo jedva dočekali…’

Autor: I.K.

Subotnji prijateljski susret Ljubuškog i Sarajeva u pripremama za nastavak nogometne sezone ostao je obilježen navijačkim neredom u kojem su sudjelovale Horde zla, skupina koja podržava momčad gostujućeg Sarajeva. Bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja, a nakon što je stadion Babovac u Ljubuškom bio mjesto ružnog incidenta, o svemu se izjasnio domaći klub, približavajući svoj pogled na ovaj incident.

U priopćenju za javnost objavljenom na Facebooku, klub je istaknuo da se sve zbivalo kasno popodne, a ubrzo potom, NK Ljubuški našao se na udaru u nekim reakcijama u javnosti.

‘Sve se to događalo u kasnim popodnevnim satima, da bi u kratkome roku počela hajka po portalima, kao i društvenim mrežama, kako na naš klub, tako i na naš grad Ljubuški. Stoga smo morali napisati ovo priopćenje gdje odbacujemo sve te neutemeljene informacije i neistine’, piše klub.

‘Sukobili se s navijačima koji nisu naši’

U svojoj objavi, NK Ljubuški istaknuo je da su navijači FK Sarajeva na tribinama stadiona Babovac lomili sjedala tijekom prvog poluvremena, a kasnije, poslije odlaska s tribina po završetku prvog dijela, došlo je i do sukoba s drugom navijačkom skupinom.

‘Sukobljavaju se s nama nepoznatom skupinom navijača koji definitivno nisu iz Ljubuškoga niti su navijači našega kluba. Tu dolazi do kraćega sukoba koji su po nama, već ranije možemo slobodno reći, dogovorile i organizirale navedene skupine’, dodaje NK Ljubuški, spominjući da to ne žele gledati u svojem gradu. ‘Bez obzira o kojim se navijačkim skupinama radilo i odakle one dolazile, Ljubuški vam neće biti poligon za vaše dijabolične izljeve mržnje i nasilničko ponašanje’, dodaje se.

‘Pokušaj bacanja ljage na nas’

‘Ovo je pokušaj bacanja ljage, kako na naš klub NK Ljubuški, tako i na naš grad Ljubuški. Takve postupke s prijezirom odbacujemo. Oštro osuđujemo sva događanja koja nemaju veze sa sportom i domaćinstvom koji naš grad pruža svim ljudima dobre volje koji su naši gosti’, istaknuo je klub.

‘Stoga, ovim priopćenjem želimo upoznati svekoliku javnost, a pogotovo neke portale i medije koji su, ne možemo se oteti dojmu, jedva dočekali ovu situaciju, kako bi naš klub, kao i naš grad prikazali onakvim kakvi nisu, odnosno sve bi rado vratili na međunacionalne odnose, kao i većinu stvari u ovoj državi’, naglasio je NK Ljubuški u svojoj javnoj reakciji.




 

Kako je izgledao jedan od trenutaka nereda, s pucnjavom iz vatrenog oružja, možete pogledati u videu – ovdje.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.