Photo: HNK Hajduk Split

(VIDEO) MOGLI SU IH RASTOČITI POLJUDOM! Da je završilo 8:0 za Hajduk, ne bi bilo nezasluženo: ‘Sve se otvorilo!’

Autor: Dnevno.hr

Reakcije nakon velike Hajdukove pobjede u Jadranskom derbiju protiv Rijeke se ne stišavaju. Split je ponovo počeo živjeti vrijeme kada se u gradu priča o Hajduku, o njegovim pravim igrama i rezultatima za koje se svi njegovi navijači nadaju da se mogu vratiti. Jasno, titula u prvenstvu još je daleko, ali nastavi li Siniša Oreščanin raditi ovakav posao…

Ovo u subotu navečer bio je šampionski Hajduk. To je nakon utakmice s Rijekom rekao i sam trener splitskih “Bilih” kojemu je pošlo za rukom na Poljudu pobijediti Rijeku. To nije uspio napraviti niti jedan od njegovih 11 prethodnika.

“Mislim da ste vidjeli sve i sami. Savršena je utakmica za trenera kad se otvori u drugoj minuti i ekipa je reagirala na pravi način. Čestitam igračima i stožeru na pobjedi. Uvijek postoji prostor za napredak. To je proces jedne momčad u kojem se gradi i o čemu smo pričali. Momčad je imala svoje probleme, a danas ih nije bilo. To je jedna krivulja u tom procesu. Sve o čemu smo razgovarali smo danas ispravili. Pobjeda za samopouzdanje i za sve da vide u tome smisao. Ne bih htio puno u euforiju, treba stati na loptu i idemo korak po korak”, naglašava Oreščanin.

Splićani su u svim segmentima nadigrali protivnika s Rujevice, a čini se da je Oreščanin pronašao savršen sustav za svoju momčad.

“Mijenjamo i mijenjali smo jer smo tražili različite profile u različitim utakmicama. Danas je iskočio Jurić, drugi put će netko drugi. Želimo da momčad ima pozitivnu energiju koja nas od početka okružuje i danas je to izašlo na vidjelo. Zahvalio bih još jednom momčadi na pobjedi. Danas su se sve stvari spojile. Protiv Dinama smo bili jako agresivni, protiv ekipe s kojom se pola europskih momčadi nije moglo nositi. Ovo je proces koji rezultate daje s vremenom”.

Nevjerojatni Stanko Jurić zabio je gol, potom pogodio u minuti stativu i prečku, a onda asistirao Hamzi te pokrenuo obje akcije kod golova Mije Caktaša.

“Puno razgovaramo. Imamo poseban odnos još iz B tima, ali nikoga ne stavljamo ispred momčadi”, jasan je trener Hajduka.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.