FOTO: YouTube

(VIDEO) MLADI NOGOMETAŠI ZAROBLJENI U SPILJI! Neće ih izvući van još četiri mjeseca?!

Autor: Bruno Herljević

Taman kada je svijet razveselila vijest o pronalasku 12 mladih tajlandskih nogometaša i njihovih trenera, stižu zastrašujuće vijesti o njihovu spašavanju. Naime, dječaci se nalaze u zarobljeni u tajlandskim spiljama već devet dana, a tamo bi mogli ostati i nekoliko mjeseci zbog vrlo složene misije spašavanja.

Vojska je objavila kako priprema zalihe hrane i ronilačku obuku za zarobljene, sve dok istovremeno ispumpava vodu iz spilje. Guardian tvrdi da sljedećih dana moglo biti još gore jer kreće sezona kiša.

“Pripremit ćemo slanje dodatne hrane koja će biti dostatna za najmanje četiri mjeseca te ćemo obučavati ronjenje”, otkrio je Anand Surawan, kapetan tajlandske mornarice.

Predsjednik udruženja koje okuplja ronioce, Australac Peter Wolf, pojasnio je kako je dječake najbolje ostaviti gdje jesu dok se ne stabilizira situacija te da im treba osigurati hranu, vodu i svjež zrak jer je velika vlaga u spilji.

Problem je što nitko od dječaka ne zna plivati ni roniti, a to je vrlo opasno jer dječaci ne bi smjeli roniti bez prijašnjeg iskustva s tako malo vidljivosti. Stučnjak Edd Sorenson tvrdi kako bi pokušaj takvog spašavanja bio vrlo opasan za djecu,  kao i za same spasitelje te kako bi najbolje bilo čekati i osigurati im uvjete za preživljavanje.

Podsjećamo, trener i nogometaši nestali su 23. lipnja, kada su kiše potopile pećine koje se su razgranate na čak deset kilometara. Pronađeni su na muljevitom dijelu dva metra iznad razine vode.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.