Screenshot: Twitter/Jonas Baer-Hoffmann

(VIDEO) MLADA EKIPA IZBAČENA NA ULICU! Buknuo skandal, ‘gdje su pare?!’

Autor: I.K.

Igračice mlade nogometne reprezentacije DR Konga doživjele su stres dok su se pripremale za utakmicu  protiv Kameruna u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Umjesto pod krovom, morale su spavati na ulici jer su zbog neplaćenog računa bile izbačene iz hotela u kamerunskom Yaoundeu.

Nogometašicama je leđa okrenuo njihov savez koji nije podmirio trošak za smještaj. Zbog toga su ostale bez krova nad glavom, a u takvim okolnostima su morale i trenirati za nastup na gostujućem terenu.

Utakmica u Kamerunu nakon svega nije završila dobro za potresene reprezentativke. Izgubile su s 5:0.

Nevjerojatno da toga ima

Ovaj slučaj je svijetu približio Jonas Baer-Hoffmann, glavni tajnik Međunarodnog sindikata profesionalnih igrača i igračica (FIFPro). Baer-Hoffmann je pritom postavio pitanje koje bi se moglo parafrazirati s onim našim ‘gdje su pare?’, zanimajući se za novac koji FIFA dijeli za razvoj ženskog nogometa u svijetu.




Na njih se zaboravilo

Ovi prizori pokazuju da je u DR Kongu vodeće nogometne dužnosnike očito baš briga za mladu nogometnu ekipu, a s obzirom na ovakav odnos, definitivno nije iznenađenje što su igračice prošle tako loše na terenu.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.