Photo by David Ramos/Getty Images

(VIDEO) LEKO SE VRATIO NA POSAO! Navijači mu priredili nevjerojatan doček

Autor: Hina

Nakon što je u četvrtak navečer pušten iz pritvora, 40-godišnji hrvatski trener Ivan Leko vratio se u petak ujutro svom poslu i vodio trening belgijskog nogometnog prvaka Club Bruggea, a na putu od svlačionice do igrališta prošao je pokraj pedesetak navijača koji su ga dočekali pljeskom i hrvatskom zastavom.

Podsjetimo, Leko je u srijedu bio priveden u okviru velike istrage o organiziranom kriminalu, pranju novca i korupciji u belgijskom nogometu, a pušten je u četvrtak nakon saslušanja pred istražnim sucem. Lekin odvjetnik Walter Van Steenbrugge rekao je, kako prenose belgijski mediji, “da je Leko pušten bez ikakvih uvjeta” te da “nije osumnjičen za namještanje utakmica, ali je njegovo ime spomenuto u jednom dosjeu o pranju novca.”

Pod Lekinim vodstvom Club Brugge je prošle sezone stigao do naslova prvaka Belgije i izborio nastup u Ligi prvaka, u kojoj je njegova momčad krenula s dva poraza, kod kuće od Borussije Dortmund (0-1) i na gostovanju kod Atletico Madrida (3-1).

Kako je u tijeku reprezentativna stanka, momčad nije mnogo izgubila Lekinim izostankom s posla u prethodna dva dana, jer će Club Brugge sljedeću utakmicu odigrati tek za tjedan dana, 19. listopada, kad će u belgijskoj Jupiler ligi ugostiti Waasland-Beveren i tražiti put prema devetoj prvenstvenoj pobjedi.




Leko se kao jedno od najzvučnijih imena našao u središtu skandala, nakon što su u srijedu, u sklopu opsežne operacije, provedena 44 pretresa u cijeloj Belgiji. Pretresi su obavljeni u devet nogometnih klubova – Anderlechtu, Club Bruggeu, Genku, Kortrijku, Mechelenu, Ostendeu, Lokerenu, Gentu i Standardu iz Liegea. U tim pretresima pronađeni su dokumenti, luksuzni satovi, nakit i novac u ukupnoj vrijednosti od osam milijuna eura.

Privedeno je ukupno 28 osoba, među kojima je šest članova uprava nogometnih klubova, četiri nogometna menadžera, agenata koji se bave prodajom igrača, dva novinara, jedan bivši odvjetnik, jedan računovođa, dva trgovca naktiom i nekoliko mogućih suučesnika. Među 28 privedenih, 22 je izvedeno ili će biti izvedeno pred istražnog suca.

Izvan Belgije provedeno je 14 pretresa, u Francuskoj, Luksemburgu,Cipru i Srbiji, a u tim pretresima zaplijenjeno je više od 3,6 milijuna eura. Četiri osobe su privedene, a za dvije je raspisan europski uhidbeni nalog.




Belgijsko tužiteljstvo navodi da je nogometni menadžer kojemu se navode samo inicijali D.V. dok mediji pišu da je riječ o Dejanu Veljkoviću, osumnjičen da je realizirao nekoliko različitih financijskih transakcija u više navrata u dosluhu s nekoliko klubova među kojima su Mechelen, Genk, Sporting Lokeren, Club Brugge i Standard Liege kako bi za sebe osigurao skrivene provizije kao i igračima koje je zastupao.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.