Foto:twitterscreenshot

(VIDEO) KRVAVA NOĆ U KVALIFIKACIJAMA! Ružne scene u Albaniji i na ‘Otoku’, čekaju se kazne….

Autor: G.I.Š.

Nažalost na sinoćnjim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine svjedočili smo novom izljevu niskih strasti kod navijača Mađarske i Albanije.

Susret između domaćina Albanije, koja se nadala kako bi mogla pobijediti Poljsku i tako doći do drugog mjesta u skupni I, nije otišao kako su se nadali u Tirani, te je Poljska golom  Karola Swiderskog u 78. minuti utišala tribine.

No umjesto da navijanjem pomognu svojoj reprezentaciji navijači Albanije zasuli su travnjak bocama, od kojih je jedna završila na glavi poljskog igrača, te je sudac bio primoran zaustaviti utakmicu na više minuta dok se strasti ne smire.

Poljska je na kraju pobijedila 1:0 i time drži drugo mjesto skupine I iza Engleske, a ispred Albanije.

Video možete pogledati OVDJE.

Rasizam i tuča na Wembleyu

Drugi susret skupine I također nije odigran u normalnoj atmosferi, a najveću zaslugu za to imaju navijači Mađarske koji su napravili nove nerede na tribinama, ovaj puta u Engleskoj.




Sve je počelo kada je policija ušla na tribinu s gostujućim navijačima kako bi privela jednog mađarskog ultrasa zbog rasističkog vrijeđanja tamnoputih redara. Kada je policija uhitila izgrednika, došlo je do naguravanja i tučnjave s ostalim  navijačima. Red je uspostavljen kada se na tribini pojavila specijalna policija s palicama.

Mađari su poveli u 24. minuti golom Rolanda Sallaija iz kaznenog udarca, a europski doprvaci su izjednačili u 37. minuti golom Johna Stonesa. U nastavku susreta “Gordi Albion” je dominirao, ali nije uspio probiti gostujuću obranu.

Mađari su ovim remijem otkinuli dva boda prvoj Engleskoj, ali su i dalje četvrti na tablici skupine I.

 

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.