Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

(VIDEO) KRONOLOGIJA SVIH NAPADA: Evo koliko je puta do sada Mamić zamalo nastradao

Autor: Bruno Herljević

Svega par minuta nakon što je Hrvatska doznala vijest o atentatu na Mamića, iz Dinama su se oglasili s priopćenjem u kojem navode kako je ovo već četvrti napad na Zdravka Mamića u zadnje tri godine, dakle od 2014.

Bivši izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, upucan je u Tomislavgradu u utorak u jutarnjim satima kada je išao na grob svom ocu. Na svu sreću Mamić je lakše ranjen i na vlastiti zahtjev odlazi iz bolnice u Tomislavgradu. Svega par minuta nakon što je Hrvatska doznala vijest o atentatu na Mamića, iz Dinama su se oglasili s priopćenjem u kojem navode kako je ovo već četvrti napad na Zdravka Mamića u zadnje tri godine, dakle od 2014.

Podsjećamo stoga na sve napade na Mamića u posljednje tri godine. Prvi se dogodio na utakmici Dinama i Hajduka, 22. ožujka 2014. godine. Mamić se tada fizički sukobio s legendom Hajduka, Ivom Begom. Na toj se utakmici prvo prepirao s Ljubom Pavasovićem, a nakon slavlja drugog gola Dinama, Bego ga je pokušao udariti. I Mamić i Bego pokušali su izmijeniti udarce, ali na sreću razdvojili su ih policajci u civilu na vrijeme. Mamić je tada zaradio udarac u glavu.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

– Mučki su me udarili šakom u glavu, a dobio sam i dva puta nogom u leđa. Što sam ja radio na mjestu gdje su ispred mene kamere i novinari? Kad je Halilović zabio drugi gol krenuo sam prema bijelom salonu što mi je jedino normalno. Na putu na mene nasrće Bego, krenuo je šakom i tada dolazi policija u civilu te viče: ‘Evakuacija’!U tom trenutku dobio sam udarac šakom u potiljak i na tren sam zamalo izgubio svijest”, pričao je tako 2014. godine Mamić na medijskoj konferenciji Dinama.

Novi napad na Mamića, drugi dakle u zadnje tri godine, dogodio se prošle godine kada su napali Zdravka i njegova, sada već bivšeg, odvjednika, Čedu Prodanovića. Njih su dvojica došli u Split na Prekršajni sud baš zbog fizičkog okršaja s Begom iz 2014. godine. U trenutku kada su Mamić i Prodanović izlazili iz automobila prema njima su poletjele dimne bombe, signalne rakete i ostali ‘rekviziti’. Mamić je tada zatražio da se ročište prebaci u Zagreb jer se ne osjeća sigurnim u Splitu, a pod pratnjom policije napustio je grad.

Prije pokušaja ubojstva u Tomislavgradu dogodio se još jedan napad, vjerojatno najskandalozniji do tada. Prije dva mjeseca Mamića je napao muškarac u Bolu na Braču i šakom ga udario u glavu na sred rive. Mamić je od siline udarca pao u more.

“Dobro sam prošao jer sam u jednom trenutku izgubio svijest. Na svu sreću, prijatelji su me izvukli iz mora”, izjavio je Mamić nakon napada na Braču. Napadača na Mamića uhvatili su Zdravkovi prijatelji, a prekršajni sud mu je odredio zabranu približavanja i uspostavljanja kontakta s Mamićem zbog drskog ponašanja na javnom mjestu i pušten je na slobodu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.