VIDEO: Juan Mata odveo Španjolce do polufinala U-21 Eura

Autor: hina

Španjolska je pobjedom protiv Ukrajine 3:0 samo potvrdila prvu poziciju u skupini. Golove za "furiju" zabili su Mata (21, 72-11m) i Adrian (27). Ukrajina je utakmicu završila s igračem manje nakon što je u 71. minuti isključen Garmash. Tri minute kasnije Konopljanka je promašio kazneni udarac za Ukrajinu.

Nakon Švicarske i Bjelorusije plasman u polufinale Europskog nogometnog U-21 prvenstva koje se održava u Danskoj izborile su Španjolska i Češka.

Španjolska je pobjedom protiv Ukrajine 3:0 samo potvrdila prvu poziciju u skupini. Golove za “furiju” zabili su Mata (21, 72-11m) i Adrian (27). Ukrajina je utakmicu završila s igračem manje nakon što je u 71. minuti isključen Garmash. Tri minute kasnije Konopljanka je promašio kazneni udarac za Ukrajinu.

U drugom susretu Češka i Engleska su u direktnom sudaru odlučivale o drugom putniku u polufinale. Česima je bio dovoljan i bod, a “Gordi Albion” je vodila dalje jedino pobjeda. Na koncu je bilo 2:1 za Češku, nakon što su Česi oba gola zabili u sudačkoj nadoknadi. Engleska je povela u 76. minuti golom Welbecka. U 90. je izjednačio Chramosta, a tri minute kasnije Pekhart je donio Česima pobjedu.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv Bjelorusije 22. lipnja u Viborgu, dok se istog dana u Herningu sastaju Švicarska i Češka.

REZULTATI:

Ukrajina – Španjolska 0:3

Češka – Engleska 1:2




LJESTVICA:

1. Španjolska 3 2 1 0 6:1 7

2. Češka 3 2 0 1 4:4 6




3. Engleska 3 0 2 1 2:3 2

4. Ukrajina 3 0 1 2 1:5 1

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.