Foto: Tom Dubravec/CROPIX

(VIDEO) ‘IMAM U GLAVI MODRIĆEVOG NASLJEDNIKA’ Hrvatska doputovala u Katar, a Dalić pričao i o budućnosti

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon odlaska iz Zagreba početkom tjedna i boravka u Saudijskoj Arabiji, u Rijadu, hrvatska reprezentacija sletjela je u Dohu uoči završnice priprema za početak Svjetskog prvenstva u Katru. Vatreni su jutros po našem vremenu krenuli avionom na svoje odredište, a po dolasku, čekaju ih novi treninzi prije nego u srijedu na red dođe prva utakmica na SP-u, protiv Maroka na stadionu Al Bayt u Al Khoru.

Hrvatska je, podsjetimo, prekjučer u jedinoj pripremnoj utakmici s 1:0 svladala Saudijsku Arabiju u Rijadu, uz odlučujući gol Andreja Kramarića u 82. minuti. Marokanci su također slavili uoči prvog nastupa u Katru. Bili su uvjerljivi protiv Gruzije u susretu odigranom u Sharjahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, s pobjedom s 3:0, a nakon toga, obje reprezentacije okreću se dvoboju koji će dolazeće srijede početi u 11 sati po našem vremenu.

Kako je izgledao dolazak hrvatske reprezentacije u Dohu, donijele su Sportske novosti, a snimku možete pogledati – ovdje.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Poseban doček

Večer prije dolaska Hrvatske, u Dohi je sve bilo u znaku dolaska sudionika SP-a. Bili su počašćeni i Vatreni, s prikazom Luke Modrića s loptom na jednom od nebodera u glavnom katarskom gradu. Hrvatski reprezentativci ondje su došli u ‘misiju’ branjenja srebra sa Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, a Modrić je te godine okrunio taj uspjeh i individualnim priznanjem. Bio je dobitnik Zlatne lopte za najboljeg igrača na svijetu.

Tko iza Luke?

Modrić će s kapetanskom vrpcom voditi Hrvatsku na novom SP-u, a nakon što završi veliko natjecanje, gledat će se i prema budućnosti. Jednom kada legendarni Vatreni ode iz reprezentacije, razmišljat će se o nasljedniku, a prije dolaska u Katar, o tome je za World Soccer govorio izbornik Zlatko Dalić.




U toj liderskoj ulozi, Dalić u prvom planu vidi Matea Kovačića, nekadašnjeg Modrićevog klupskog suigrača u Real Madridu, današnjeg aduta Chelseaja.

‘Mateo je fantastičan igrač’

“Mateo je fantastičan igrač, ima talent koji je Bogom dan, a ima i sjajan odnos s Lukom. Vrhunski igrači uvijek pronađu način da igraju zajedno, no očito je da Mateu nije uvijek lako igrati s Lukom. Na istoj su poziciji i imaju isti sličan stil igre”, opisao je Dalić, dodajući i da je Kovačiću odlazak u Chelsea bio pravi potez. To se odrazilo i na nastupe u reprezentaciji, kako je izbornik istaknuo u razgovoru za poznati nogometni časopis.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

“Protekli Euro je bio njegov najbolji turnir s Hrvatskom. Mislim da će preuzeti glavnu ulogu u reprezentaciji nakon što se Luka umirovi”, zaključio je Dalić govoreći o 28-godišnjem adutu Chelseaja i Vatrenih u razgovoru za World Soccer.

Kada će doći trenutak Modrićevog oproštaja od reprezentativnog dresa, nije poznato, ali znamo da narednih dana počinje novi veliki izazov za Luku i za reprezentativne suigrače, prvo protiv Maroka, a zatim i protiv Kanade i Belgije u nastavku prvog kruga. Cilj je barem i još jedna utakmica iza toga, ona u osmini finala, a tu je vjera i u nešto puno više – na tragu puta do srebra prije četiri godine u Rusiji.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.