Photo: Marko Prpic/PIXSELL

(VIDEO) HRVATSKA PALA U NIŽI RANG LIGE NACIJA: Englezi zabili iz auta, pogledajte Kramarićevu majstoriju

Autor: HINA/B.H.

Hrvatska nogometna reprezentacija nije izborila plasman na završni turnir Lige nacija nakon što je u posljednjem kolu skupine 4 u Londonu pred 90.000 gledatelja izgubila od Engleske sa 1-2.

Nažalost, “Vatreni” nisu uspjeli izboriti niti remi, pa su ispali iz elitnog razreda. Engleska je pobjedom osvojila prvo mjesto u skupini, Španjolska je druga, dok je Hrvatska trećim mjestom ispala u drugi jakosni razred.

Hrvatska je povela u 57. minuti golom Andreja Kramarića, izjednačio je Jesse Lingard u 78. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Harry Kane u 85. minuti.

Hrvatska je trebala pobjedu za osvajanje prvog mjesta, ali i remi s postignutim golom kako ne bi ispala u niži rang natjecanja. Nažalost, niti jedno nismo uspjeli ostvariti premda smo poveli.

Hrvatska je već u drugoj minuti imala fantastičnu priliku. Delph je loše vratio loptu Pickfordu koji ju je kratko odbio do Rebića na rubu kaznenog prostora. Napadač Eintrachta je ispred sebe imao prazan gol, ali je njegov udarac sa 20 metara otišao preko gola.

Englezi su uzvratili zicerom u 11. minuti. Kane je gurnuo Sterlinga koji je pobjegao hrvatskoj obrani i sam izbio ispred Kalinića, ali je hrvatski vratar obranio njegov udarac. U nastavku akcije domaćin je imao korner nakon kojeg je Kane ostao sam na drugoj stativi, ali je loše pucao.

U 16. minuti Sterling je ponovo pobjegao našoj obrani, ali je Kalinić ‘očistio’ loptu glavom izvan kaznenog prostora i odbio ju do Kanea. Napadač Tottenhama je pucao, ali je s Jedvaj obranio na golu. Lopta se ponovo odbila do Kanea koji je još jednom pucao, ali je Kalinić još jednom spasio “Vatrene”.




Nažalost, u 27. minuti zbog ozljede je teren napustio Vrsaljko, a ušao je Milić. Branič Anderlechta je preselio na lijevu stranu, dok je Vrsaljkovu poziciju preuzeo Jedvaj.

U 35. minuti opasno je zaprijetio i Chilwell udarcem s ruba kaznenog prostora, ali je hrvatski vratar ponovo bio spreman. Hrvatska je došla do zraka tek u samoj završnici prvog dijela kada je Rebić dva puta zaprijetio, ali loše.

“Gordi Albion” je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrao “Vatrene” Englezi su u prvih 45 minuta imali četiri sjajne prilike, 61 posto posjeda lopte, sedam kornera i ukupni osam udarac, dok je Hrvatska imala jedan korner i četiri udarca, pri čemu samo jedan u okvir gola. Nakon prvog poluvremena najsretniji su bili Španjolci, jer su rezultatom 0-0 bili pobjednici skupine.




Na otvaranju drugog dijela u igru je ušao i Brekalo umjesto indisponiranog Rebića, ali nije bilo veće promjene u našoj igri. Englezi su i dalje pritiskali i kada se već činilo kako će naša obrana popustiti, Hrvatska je u 57. minuti povela. Brekalo je povukao kontru, gurnuo do Vlašića koji je produžio u kazneni prostor do Kramarića. Napadač Hoffenheima je napravio nekoliko lažnjaka i potom pogodio mrežu nemoćnog Pickforda za vodstvo svjetskih doprvaka.

U 76. minuti Hrvatska je mogla sve riješiti. Kramarić i Brozović su jurnuli u kontru dva na dva, ali je Brozović previše čekao i sjajna prilika je propala. Dvije minute kasnije domaćin je izjednačio. Gomez je ubacio iz auta, lopta je došla do Kanea koji ju je gurnuo ispod Kalinića, a na gol-liniji ju je Lingard ugurao u mrežu. U 82. minuti Vida je sjajno pucao nakon kornera, ali je Pickford obranio.

Nažalost, u 85. minuti Englezi su u potpunosti okrenuli rezultat. Chilwell je ubacio iz slobodnog udarca, a Kane klizećim startom u kaznenom prostoru zabio za 2-1.

Hrvatska je Ligu nacija otvorila 0-6 porazom protiv Španjolske, a potom je na Rujevici odigrala 0-0 protiv Engleske. Nakon dva kola imali smo samo jedan bod uz očajnu razliku pogodaka 0-6. Prilika nam se otvorila kada je Engleska u Sevilli pobijedila Španjolsku sa 3-2. “Vatreni” su tada došli u priliku da s dvije pobjede osvoje prvo mjesto. Prvi korak prema Final Fouru napravili smo u Zagrebu pobjedom protiv ‘furije’ sa 3-2, a nažalost, na Wembleyju smo bili korak do slavlja, ali nismo izdržali.

Završni turnir Lige nacija igrat će se od 5. do 9. lipnja 2019., a plasman na FF je osim Engleske do sada izborio i Portugal.

ENGLESKA – HRVATSKA 2-1

LONDON. Stadion Wembley – 90.000 gledatelja; Sudac: Anastasios Sidiropoulos (Grčka)

Strijelci: 0-1 Kramarić (57), 1-1 Lingard (78), 2-1 Kane (85)

Žuti kartoni: Barkley / Brozović, Jedvaj, Lovren

Crveni karton: –

ENGLESKA: Pickford – Walker, Gomez, Stones, Chilwell – Rashford (od 73. Sancho), Dier, Delph (od 73. Lingard), Sterling – Barkley (od 64. Dele Alli) – Kane

HRVATSKA: Kalinić – Vrsaljko (od 26. Milić), Lovren, Vida, Jedvaj – Brozović, Modrić – Rebić (od 46. Rebić), Vlašić (od 79. Rog), Perišić – Kramarić

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.