Foto: Igor Kralj/PIXSELL
+ AAA -

(VIDEO) HRVAT ISPISAO POVIJEST, ALI TO NIJE SVE! Evo kako su ga počastili za veliki uspjeh

Autor: I.K.

Stipe Perica, 26-godišnji hrvatski napadač koji igra za Maccabi iz Tel Aviva, ranije ovog tjedna ušao je u povijest kao prvi strijelac u povijesti u skupinama Konferencijske lige, novog Uefinog natjecanja. Perica je u utorak zabio u pobjedi svojeg kluba s 4:1 protiv armenskog Alaškerta, a gol koji se pamti stigao je u 13. minuti te utakmice.

Hrvatski napadač je za svoj učinak u pobjedi dobio i posebno priznanje. Nagrađen je titulom najboljeg igrača Konferencijske lige nakon prvog kola novog natjecanja.

Dvostruko prvi

Perica je, tako, osim što je bio strijelac prvog gola postao i dobitnik prvog priznanja za igrača kola u Konferencijskoj ligi. Osim što se upisao na semafor, bio je i asistent za četvrti gol svojeg kluba, uz realizaciju Matana Hozeza u 72. minuti.

Hrvatski napadač je svoj učinak ostvario u nepunih 80 minuta na terenu.




Stigao iz Engleske

Rođeni Zadranin, Perica u dresu Maccabija igra nakon što je tijekom ljeta pristigao iz Watforda. Prije toga, prošao je niz klubova nakon odlaska iz Zadra, a prva postaja njegove inozemne karijere bio je Chelsea, koji ga je u ljeto 2013. doveo uz odštetu od 2,45 milijuna eura, po podatku Transfermarkta.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.