VIDEO: Hope Solo – lijepa do boli, gipka kao mačka

Autor: Totalsport

Hope Solo, 30-godišnja golmanica američke ženske nogometne reprezentacije, u prijateljskoj utakmici protiv Kanade je još jednom potvrdila renome najbolje čuvarice mreže na svijetu.

U posljednjoj provjeri pred nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, na kojima će Amerikanke braniti zlato iz Pekinga, reprezentacija SAD-a pobijedila je Kanadu s 2-1. Najveću pažnju privukla je situacija iz same završnice, odnosno sudačke nadoknade prvog poluvremena, kada je Hope Solo bravuroznom intervencijom pri vodstvu svoje ekipe 1-0 spriječila izjednačujući pogodak.

Kanađanka Christine Sinclair šutirala je lijevom nogom izvan kaznenog prostora. Solo se bacila u svoju desnu stranu kako bi pokrila taj kut. No, lopta se odbila od jedne njezine suigračice, promijenila smjer i krenula u drugi kut. Činilo se da je pogodak neminovan. Međutim, Hope Solo se munjevito uspjela podignuti s tla, baciti u drugu stranu i kratko odbiti loptu. Dotrčavala je kanadska igračica, ali je američka golmanica bila brža i prigrlila je loptu.

Još je suparnička igračica uklizala, a Hope Solo je pod njezinim pritiskom s loptom možda i prešla gol-crtu. Suci nisu reagirali, jer je Solo čvrsto držala loptu u rukama, pa su mogli samo dosuditi prekršaj za SAD.

Hope Solo, najbolja golmanica lanjskog Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, željela je ove sezone igrati s muškarcima, ali joj Međunarodna nogometna federacija (FIFA) to nije dopustila. Nakon što je Američka ženska profesionalna nogometna organizacija suspendirala natjecanje zbog unutarnjih sukoba, Solo je morala pronaći novu ekipu kako bi se što bolje pripremila za Olimpijske igre u Londonu. Željela je zaigrati za nižerazrednu mušku momčad St. Louisa, ali joj je FIFA upalila crveno svjetlo, tako da je završila u ženskoj ekipi Seattle Soundersa u profesionalno-amaterskoj ligi.

Osim atrakcija na terenu, Hope Solo je javnosti zanimljiva i izvan njega. Golmanica atraktivnog izgleda nedavno se fotografirala obnažena za magazin ESPN-a, a nastupila je i u ”Plesu sa zvijezdama” i dogurala do polufinala…




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.