Guliver image

(VIDEO) Gol koji je Brozoviću i ekipi srušio snove: Pogledajte zgoditak koji je donio Cityu europsku titulu

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Manchester Cityja prvi put u povijesti postali su europski prvaci nakon što su u finalu Lige prvaka u Istanbulu pobijedili Inter sa 1-0, a gol za pobjedu zabio je Rodri.

Cityjevi nogometaši odigrali su akciju po desnoj strani, Bernardo Silva ubacio je loptu u šesnaesterac, a ona se od jednog od Interovih braniča odbila na 13-14 metara od gola.

Tada je obrana Intera pomislila da je došlo do igranja rukom, ali City je nastavio akciju koju je na kraju Rodri završio preciznim udarcem i golom vrijednim naslova.

Veliki uspjeh

Inter je kao kapetan predvodio hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović odigravši cijeli susret. Nažalost, ovom pobjedom engleske momčadi prekinut je niz Hrvata kao osvajača koji je trajao još od 2013.

Guliver Image

Za Cityjeva menadžera Pepa Guardiolu ovo je treći naslov pobjednika Lige prvaka nakon što je prva dva osvojio s Barcelonom (2009, 2011), a ima i izgubljeno finale s ovom ekipom 2021.

City je ujedno postao i osma momčad u povijesti koja je uzela trostruku krunu u jednoj sezoni te su prvi nakon Bayerna 2020. kojima je to pošlo za rukom.

Gol odluke pogledajte OVDJE.




Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.