Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

(VIDEO) FANTASTIČAN GOL NIJE BIO DOSTA HAJDUKU: Bjelica zna glavni problem svojih, a evo kako hvali Bijele

Autor: I.K.

Osijek je na završetku drugog kola hrvatskog prvenstva u vrlo zanimljivom derbiju na Poljudu s 2:1 slavio protiv Hajduka. Susret dva od tri ovosezonska hrvatska predstavnika u Uefinoj Konferencijskoj ligi donio je preokret Osječana nakon što je Hajduk poveo krasnim golom Marka Livaje u 63. minuti, a takav rasplet razveselio je gostujućeg trenera Nenada Bjelicu.

Livajin gol bio je sjajan, možete ga pogledati ovdje, no nakon toga stvari su ubrzo krenule u smjeru Osječana. Mario Jurčević je u 66. minuti izjednačio na 1:1, a Marin Pilj je u 87. donio gostima pobjedu.

Bjelica je nakon pobjede opisao kako je vidio susret na Poljudu.

‘Hajduk te može ugroziti u svakom trenutku’

‘Zadovoljni smo, imamo šest bodova u dvije utakmice. Nije lako doći do pobjede protiv Hajduka u Splitu, pogotovo protiv odličnog Hajduka koji ima izuzetnu ofanzivnu kvalitetu i može te ugroziti u svakom trenutku. Zadovoljni smo i rezultatom iz prve europske utakmice, sada ćemo se pripremiti za drugu’, rekao je trener Osječana pred kamerama TV Arena Sporta nakon susreta, hvaleći kvalitetu splitskih Bijelih.

‘Bio sam dosta razočaran našim prvim poluvremenom. Hajduk je imao dvije-tri izgledne prilike, mi jednu ili dvije, ali nismo bili u utakmici, kasnili smo u duele, taktički smo dosta loše stajali. Nismo se držali ničeg što smo dogovorili. Zato smo odmah na poluvremenu i radili zamjenu, a onda isto brzo još tri zamjene da bismo unijeli malo svježine’, opisao je Bjelica što nije bilo dobro u igri njegove momčadi u prvom dijelu derbija u Splitu.

Problem u glavama

‘Mislim da je bio problem u glavama, stalno smo kasnili u duele. Od srijede smo stalno izvan kuće, tu smo bili tri dana i iako nam je jako lijepo u Splitu, osjeti se ako pet dana niste kod kuće. U prvom poluvremenu kao da su igrači jedva čekali da se vratimo kući’, dodao je Bjelica o lošijoj fazi nastupa njegove momčadi na Poljudu.

‘Nismo bili u utakmici, ne mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom, ali sve smo ispravili. Nakon tog gola Hajduka igrali smo na visokom nivou’, dodao je Osijekov trener.




Hajduk žali zbog pada nakon gola

‘Kontrolirali smo stvari u prvom poluvremenu, ali nakon Markovog fantastičnog gola utakmica se malo i previše otvorila. Osijek je bio težak za nas sa svojim kontrama i s centaršutevima, tu nismo imali sreće’, opisao je Hajdukov trener Jens Gustafsson kako je vidio poraz Bijelih.

‘Nastavljamo rasti kao momčad. Mislim da je bilo puno dobrih stvari koje smo u ovoj utakmici radili na terenu, mislim i da smo zaslužili više’, dodao je švedski stručnjak.

‘Reagirat ćemo dobro nakon ovog poraza’

‘Bilo je previše kontranapada koji su nas koštali, to je srušilo našu organizaciju igre. U tom periodu Osijek je bio nešto bolji od nas’, opisao je Gustafsson ključno razdoblje u drugom poluvremenu. Hajdukov trener potom je najavio i gostovanje protiv Tobola u Kazahstanu u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, na koje Bijeli idu s 2:0 iz prve utakmice na Poljudu.




‘Trebamo proći dalje. Imamo dobru prednost s kojom ćemo krenuti u utakmicu. Reagirat ćemo dobro nakon ovog poraza’, istaknuo je Šveđanin.

Bjelica sretan zbog širine kadra

Europski izazov najavio je i Bjelica. Osijek će tražiti prolazak dalje u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu u susretu s poljskim Pogonom, a kod kuće će imati dobru šansu nakon 0:0 iz prve utakmice u gostima.

‘Raduje forma igrača koji su ušli, to nam daje velike alternative za četvrtak. Sva petorica koji su ušli dali su puno momčadi i ozbiljna su opcija za nas u četvrtak. Puno puta kažemo da širina kadra može biti odlučujuća u utrci na tri polja. Vidjet ćemo koju ćemo 11-oricu poslati na teren, ali siguran sam da će dati puno više nego u prvom poluvremenu ove utakmice ili u Poljskoj’, opisao je trener Osječana.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.