Foto: GuliverImage/REUTERS/Matthew Childs

(VIDEO) EUROPSKI TROFEJ IDE U NJEMAČKU: Kakva drama, bivši dinamovac slavi u dvoboju Hrvata!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Eintracht je ovosezonski pobjednik Europske lige! U napetom finalu na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan u Sevilli, klub iz Frankfurta je nakon izvođenja penala slavio protiv Rangersa, uz odluku nakon što je prvih 90 minuta završeno s 1:1, a u produžecima nije bilo golova.

Na strani pobjednika, trofeju se veselio i hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić, koji je u ranoj fazi sezone stigao u Eintracht iz Dinama. U dresu Rangersa je, pak, korak prekratak ostao Borna Barišić, drugi Vatreni u ovom finalu, koji je zbog ozljede morao biti zamijenjen u drugom dijelu produžetaka.

Jakić je ušao u igru nedugo prije produžetaka, a prije toga, pala su oba gola iz igre, oba nakon pogrešaka u obrani. Rangers je u 57. minuti poveo golom Joea Ariba koji je došao do lopte nakon što se u Eintrachtovoj obrani poskliznuo Tuta, a potom, u 69. je izjednačio Rafael Borre, s dolaskom do lopte između dvojice igrača Rangersa nakon što ga je pronašao Filip Kostić. Gol Ariba za vodstvo Rangersa pogledajte ovdje, a Eintrachtovo izjednačenje na 1:1 – ovdje.

Njemački golman postao junak

Na kraju susreta, glavni junak Eintrachtove pobjede postao je golman Kevin Trapp. Bio je na iskušenjima u produžecima, prvo s udarcem Borne Barišića iz daljine, a potom nakon što je Ryan Kent pucao iz velike blizine, uz posebno sjajnu reakciju na Kentov udarac.

Nakon toga, Trapp se istaknuo i obranjenim penalom Aaronu Ramseyju u raspucavanju, što se pokazalo presudnim za Eintrachtovo slavlje. Igrači njemačkog kluba su svih pet svojih udaraca izveli vrlo precizno, bez prave šanse protivničkog golmana Allana McGregora da nešto obrani.

Eintracht ide u Ligu prvaka

Eintracht je slavljem u finalu osigurao nastup u Ligi prvaka u sljedećoj sezoni, a odlazak kluba iz Frankfurta u Europu odrazio se i na hrvatske klubove. Pobjednik Kupa Hrvatske, Hajduk ili Rijeka, igrat će u trećem pretkolu Konferencijske lige, bez mogućnosti da se ide u kvalifikacije za Europsku ligu, što se možda moglo otvoriti da je Rangers slavio u finalu.

Ružne scene prije utakmice

Uoči finala nije bilo mira u Sevilli. Pričalo se o neredima u više situacija, a nedugo prije utakmice, pojavio se video s prizorima navijačkog sukoba koji je podignuo snage reda na noge u Sevilli. Na tribinama je slika bila puno ljepša, a na kraju, veselje je pripalo njemačkim navijačima.




 

Eintracht – Rangers 1:1 (5:4 – 11 m)

Peta serija – Roofe je zabio za Rangers, a Borre za Eintracht – klub iz Frankfurta slavi, osvojio je Europsku ligu!

Četvrta serija – Trapp brani Ramseyju, Kostić je zabio, Eintracht je u prednosti!

Treća serija – Arfield je zabio za Rangers, a Kamada za Eintracht.

Druga serija – Davis je bio strijelac za Rangers, a Hrustić za Eintracht.

Prva serija – Tavernier je zabio za Rangers, a Lenz za Eintracht.

120’+1 – Nema odluke ni nakon produžetaka, čekaju nas penali.

120’+1 – Tavernier je iz slobodnog udarca malo izvan kaznenog prostora stavio Trappa na iskušenje, golman Eintrachta to brani.

118′ – Trapp je obranio ‘zicer’ na golu Eintrachta! Iz velike blizine pucao je Kent, Trapp mu je ušao u udarac, a u nastavku akcije, nakon odbijene lopte, Davis nije naciljao okvir gola.

116′ – Borna Barišić neće moći nastaviti utakmicu. Hrvatski reprezentativac na rubu suza odlazi s terena, pogodila ga je ozljeda zbog koje ne ide dalje.

114′ – Kristijan Jakić je udarcem izvana zaprijetio golu Rangersa, otišlo je malo iznad gola na kojem stoji McGregor. Vatreni su opasni u nastavku produžetaka, njihovi pokušaji mogli su promijeniti rezultat…

106′ – Opasan udarac Borne Barišića! Hrvatski reprezentativac je s više od 20 metara testirao Trappa, golman Eintrachta je to odbio prije nego je obrana raščistila opasnost.

106′ – Ušli smo u posljednjih 15 minuta igre na terenu u finalu.

105’+1 – Završen je prvi dio produžetaka, nije bilo novih golova.

102′ – U posljednjih minutu-dvije napao je Rangers, ali svi pokušaji završavaju na Eintrachtovoj obrani.

95′ – Prva veća opasnost u produžecima stigla je u bijegu Borrea nakon nove neopreznosti u obrani Rangersa. Pogriješio je Bassey, ali potom se i ispravio izbacivanjem lopte u korner.

90’+5 – Nije bilo odluke u 90 minuta i dodatku, idemo u produžetke!

90′ – Evo prilike i za Kristijana Jakića. Hrvatski reprezentativac je u igri, bit će u akciji u pet minuta sudačke nadoknade, a možda i u produžecima.

89′ – Kostić je s lijeve strane neugodno pucao prema golu Rangersa, otišlo je pokraj gola.

80′ – Ubacivanje Eintrachta iz slobodnog udarca skoro je prevarilo McGregora, golman Rangersa odbio je loptu u korner.

77′ – Hauge je pucao iznad gola s dosta prostora na lijevoj strani Eintrachtovog napada. Moglo je biti i opasnije za gol Rangersa, Hauge nije naciljao dobro.

69′ – Kostić je ubacio, a Borre zabio za 1:1 nakon što je došao do prostora između dvojice u obrani Rangersa. Bila je to velika greška igrača škotskog kluba i sve je ponovno u egalu!

69′ – GOOOOL! Eintracht je izjednačio!

59′ – Eintracht se probudio nakon primljenog gola. Nakon dolaska pred 16-erac Rangersa, tražili su penal u bloku zbog potencijalnog igranja rukom, ali Vinčić kaže da je to samo korner.

57′ – U situaciji koja nije mirisala na gol, Aribo je iskoristio veliku pogrešku Tute koji se poskliznuo i pao. Napadač Rangersa krenuo je prema Trappu na vratima Eintrachta i uspio ga je svladati.

57′ – GOOOOL! Rangers vodi, zabio je Aribo!

55′ – Otvorila se šansa za Rangers na lijevoj strani kaznenog prostora, ali Kent je pucao pokraj gola.

52′ – Borre je pao u 16-ercu, ali kako se čini, bez jačeg kontakta s Goldsonom s kojim je bio u duelu. Nakon kratke provjere VAR-a, nije bilo penala, što je inicijalno dosudio i Slovenac Vinčić.

49′ – Velika šansa za Eintracht – Lindstrom je pucao iz okreta, lopta je od bloka obrane Rangersa otišla malo pokraj gola!

46′ – Ušli smo u drugo poluvrijeme u Sevilli.

45’+6 – Nakon duge nadoknade zbog izgubljenog vremena kod pomaganja Rodeu, završeno je prvo poluvrijeme.

45’+2 – Jack je u sudačkoj nadoknadi malo izvan 16-erca pucao kraj gola.

36′ – Evo i velike prijetnje za gol Eintrachta – Barišić je iz slobodnog udarca pronašao Lundstrama, a njegov udarac glavom je Trapp s puno muke odbio ispod grede u korner… Sjajna šansa!

32′ – Ponovno je u akciji bio Kostić, pobjegao je u kontru, ali pucao je pokraj gola Rangersa.

30′ – U nastavku akcije, snažno je pucao Kostić, otišlo je preko gola.

29′ – Kostić je opasno ubacio iz slobodnog udarca, obrana Rangersa je to izbila u korner, a iz ubacivanja iz kuta nije se dogodilo ništa jako prijeteće.

26′ – Udarčina Ariba otišla je pokraj Eintrachtovog gola, bio je to Rangersov najopasniji dosadašnji pokušaj.

20′ – Knauff je došao do udarca pokraj Barišića, McGregor je pročitao šut Eintrachtovog igrača i odbio je loptu u korner.

11′ – Sow je udarcem izvana testirao McGregora na golu Rangersa. Golman škotskog kluba bio je na mjestu.

8′ – Rode je poslije jednog dvoboja ostao na zemlji, bilo je i krvi, a nakon intervencije na terenu, igrač i kapetan Eintrachta ipak je nastavio utakmicu.

5′ – Prvi napad Rangersa zapeo je na obrani Eintrachta, a u nastavku, Tavernier je ubacio jako neprecizno.

3′ – Utakmica je krenula s pritiskom Eintrachta, Rangers nije mogao do lopte u prvim minutama.

1′ – Počelo je finale Europske lige!

Prije utakmice, na tribinama je puno ljepša atmosfera nego su govorile scene s ulica. Čuje se pjesma navijača obje momčadi, a tu je i koreografija u bojama jednih i drugih.

Prvih 11 Eintrachta:
Trapp – Ndicka, Tuta, Toure – Kostić, Sow, Rode, Knauff – Kamada, Lindstrom – Borre.

Prvih 11 Rangersa:
McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barišić – Jack, Lundstram, Kamara – Kent, Aribo, Wright.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.